Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η ξαφνική αγάπη του Φώτη για τον Παπανδρέου

Με μπαράζ...μετεγγραφών πρώην πράσινων στελεχών του κλίματος Παπανδρέου απαντά ο Φώτης Κουβέλης στην κοινή κάθοδο κομμάτων, κινήσεων και προσώπων υπό την “Ελιά” στις Ευρωεκλογές. Παπανδρεικά στελέχη αναζητεί και το ΠΑΣΟΚ για το ευρωψηφοδέλτιο, ώστε να συσπειρώσει την κομματική του βάση.
“ΔΗΜΑΡ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ” θα λέγεται το σχήμα με το οποίο θα κατέλθει η Αγίου Κωνσταντίνου στις επικείμενες Ευρωεκλογές, τα συστατικά υλικά, πάντως, δεν θα είναι νέα, ούτε συμβατά με την όψιμη στροφή του κόμματος, προς αντιμνημονιακές ατραπούς. Και αυτό γιατί η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ, στην προσπάθεια της να “απαντήσει” στη σύγκλιση του ΠΑΣΟΚ, των “58” του Ανδρέα Λοβέρδου και των λοιπών κινήσεων, που θα κατέβουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο στις Ευρωεκλογές, προσεγγίζει πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που είναι γνωστά για τα φιλο – Παπανδρεικά τους αισθήματα και τα οποία έχουν στηρίξει...διά της ψήφου τους τα Μνημόνια.


Με προσέλκυση Παπανδρεικών στελεχών επιχειρεί να κερδίσει τις πολιτικές εντυπώσεις στην αδυσώπητη μάχη εντός της Κεντροαριστεράς, ο Φώτης Κουβέλης - Παπανδρεικούς ψάχνει και το ΠΑΣΟΚ για να κατέλθουν στις Ευρωεκλογές

Εντός ή πέριξ της Αγίου Κωνσταντίνου βρίσκονται ήδη ο πρώην βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Οικονόμου, ο πρώην Υπουργός και πολύ στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, Πάνος Μπεγλίτης, ο επίσης πρώην Υπουργός, Χάρης Καστανίδης αλλά και η ανεξάρτητη πλέον ευρωβουλευτής και στενή προσωπική φίλη του πρώην πρωθυπουργού, Μαριλένα Κοππά. Στην ίδια προσπάθεια εντάσσεται και η επαναπροσέγγιση του Φώτη Κουβέλη με στελέχη του κόμματος, που κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα φλέρταραν έντονα με τους “58”, όπως οι Σπύρος Λυκούδης, ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Παπανδρεικούς αναζητά εναγώνια, πάντως και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να δοθεί το σήμα ότι η παράταξη κατεβαίνει ενιαία και αδιαίρετη στις προσεχείς Ευρωεκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρόσωπα στα οποία εστιάζει η Χαριλάου Τρικούπη για να “επανδρώσουν” το ευρωψηφοδέλτιο της “Ελιάς” είναι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μιχάλης Καρχιμάκης και τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και πρώην Υπουργοί Παύλος Γερουλάνος και Γιώργος Πεταλωτής.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, έχει και η στάση, που θα θελήσει να τηρήσει έναντι όλων των προαναφερθέντων διεργασιών ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σε πρόσφατη ομιλία του δήλωσε “παρών” στην πολιτική σκηνή της χώρας. Η ομιλία του, που επισήμως δε σχολιάστηκε από τη Χαριλάου Τρικούπη, δεν...ενθουσίασε τους πράσινους επιτελείς, που τόνιζαν σε κατ ιδίαν συνομιλίες τους ότι η επανάκαμψη της εσωστρέφειας δεν ωφελεί αυτήν την περίοδο κανέναν. Επιπλέον, πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπανδρέου δεν κρύβουν τη δυσαρέσκεια τους για στελέχη του πάλαι ποτέ στενού Παπανδρεικού πυρήνα, που συζητούν την κάθοδο τους στις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της "Ελιάς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.