Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Το «ΠΑΣΟΚ Εσωτερικού» του Βενιζέλου και το «ΠΑΣΟΚ Εξωτερικού» όλων των υπολοίπων


Εσωκομματικές αναταραχές προκαλεί στο ΠΑΣΟΚ η τροπολογία για τον αποκλεισμό των ομογενών και των νόμιμων μεταναστών από τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς μετά τον Γιώργο Παπανδρέου η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στη Γερμανία εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της και κατηγορεί την κυβέρνηση πως προχωρά σε αυτή την τροπολογία για μικροπολιτικούς λόγους, που οδηγούν στην έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. [TheToc]

Σε ανακοίνωση της, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ «εκφράζει τον έντονο προβληματισμό και την διαφωνία της σχετικά με τον αποκλεισμό των ομογενών, των μονίμως διαμενόντων μεταναστών καθώς και των πολιτών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών από την διαδικασία ανάδειξης των αιρετών οργάνων της πρωτοβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, αναφέρεται πως είναι «θλιβερό» να έρχεται η απόφαση αυτή τη στιγμή που οι Ομογενειακές Οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν ενεργά στις προεκλογικές διαδικασίες και καλούν μαζικά τους ομογενείς να συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές.

Τέλος, η ΝΕ ΠΑΣΟΚ Γερμανίας, κατηγορεί την κυβέρνηση πως «οι μικροπολιτικοί λόγοι που έχουν σαν αποτέλεσμα την έξαρση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, έχουν μεγαλύτερη σημασία από τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα των συνανθρώπων μας που ζουν, εργάζονται, ενισχύουν και ανησυχούν για τον τόπο εγκατάστασής τους. 

 Epikairo: Πολύ θετικό που η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Γερμανίας υπενθυμίζει στον Βενιζέλο τις ιδεολογικές καταβολές του ΠΑΣΟΚ, εντείνοντας την πολιτική πίεση προς το πρόσωπό του. Με κάτι τέτοιες πρωτοβουλίες (μην ξεχνούμε και την παρέμβαση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ) είναι να αναρωτιέται κανείς πόσοι έχουν απομείνει στο "ΠΑΣΟΚ Εσωτερικού" του Βενιζέλου και πόσοι έχουν προσχωρήσει στο "ΠΑΣΟΚ Εξωτερικού" λόγω των πρωτοβουλιών του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. 

 Μήπως λόγω της αντίδρασης των ομογενών, απαντήσει ο Βενιζέλος και με την πρόωθηση του νόμου για την ψήφο του εκτός επικρατείας απόδημου ελληνισμού; Δεν θα μας προκαλέσει την παραμικρή εντύπωση..

 - See more at: http://www.epikairo.gr/index.php/politiki/item/7613-to-pasok-esoterikoy-tou-venizelou-kai-to-pasok-eksoterikoy-olon-ton-ypoloipon#sthash.iYWufRR4.JeIODEZr.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.