Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Συμψηφισμούς μεταξύ οφειλετών και δημοσίου ζητά ο Καρχιμάκης

Να υλοποιήσει τη δέσμευσή του για συμψηφισμούς μεταξύ οφειλετών και δημοσίου καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο Μιχάλης Καρχιμάκης.
Σε μια σκληρή ανακοίνωση, κάνει λόγο για «μεγάλη εξαπάτηση» και ρωτά αν η κυβέρνηση θα αποφασίσει τελικά να επιστρέψει τα χρήματα που οφείλει το Δημόσιο σε όλους όσοι οφείλουν λιγότερα σε αυτό, ή πολύ περισσότερο σε αυτούς που δεν οφείλουν τίποτα.

«Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης, γιατί δεν υλοποιείτε την δέσμευση σας για τους συμψηφισμούς, μεταξύ οφειλετών και δημοσίου, όπως δεσμευτήκατε προεκλογικά;», ρωτά ο Μιχάλης Καρχιμάκης, υπενθυμίζοντας ότι επρόκειτο για δέσμευση που ανέλαβε γνωρίζοντας ότι είμαστε σε μια δύσκολη καμπή και για την οικονομία και για τους ανθρώπους.

«Ειναι ανεπίτρεπτο να χρωστάει το δημόσιο και να μην χρωστά ο πολίτης και το δημόσιο να παραμένει ανέγγιχτο και σε ασυλία πάσης φύσεως και μορφής ενώ ταυτόχρονα ο κάθε πολίτης που εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία να οδηγείται πολλές φορές σε οικονομική καταστροφή. Ειναι ανεπίτρεπτο να χρωστάει ο πολίτης λιγότερα από αυτά που του χρωστάει το δημόσιο και ο πολίτης να διαπομπεύται και να διασύρεται στα δικαστήρια και απο τις ελεγκτικές αρχες, ενίοτε και με χειροπέδες και να γίνεται βορά στην ανθρωποφαγία των ΜΜΕ.

Αυτά κύριε πρωθυπουργέ είστε αποφασισμένος να τα αντιμετωπίσετε προστατεύοντας, την τιμή και την υπόληψη ανθρώπων αλλά και τις επιχειρήσεις και τα περιουσιακά τους στοιχεία;», αναφέρει.

Ο κ. Καρχιμάκης καταλήγει: «Θα πείτε τελικά την αλήθεια στους έλληνες πολίτες ότι τα πρωτογενή πλεόνασματα έχουν να κάνουν και με την ασυνέπεια του κράτους; Των οφειλών του δηλαδή που δεν εξοφλούνται, απέναντι στους πολίτες; Θα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε με ιδιοκτησιακή αντίληψη το γάιδαρο του γείτονα και μετά να θέλετε και να τον ακρωτηριάσετε;».



Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.