Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τα Νέα επιστράτευσαν και τον Λακόπουλο να στηρίξει τον Ιγνατίου και το συνάφι του;

Tα Νέα καταβάλουν φιλότιμες προσπάθειες να μας αποτρελάνουν. Δυστυχώς για κείνους, δε θα το επιτρέψουμε. Τη σκυτάλη παίρνει ο αξιόλογος δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος και με το παραπάνω άρθρο το οποίο ονομάζει ''Μνήμη'' παραθέτει αποσπάσματα από δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, το 2010, προσπαθώντας να μας αποδείξει ότι ο πρώην πρωθυπουργός έκανε κεφαλοκλείδωμα το ΔΝΤ και το έφερε στην Ελλάδα.

Δυστυχώς, ο κάθε Λακόπουλος δε δείχνει να πτοείται ακόμη και από τις εξηγήσεις που έδωσε το ίδιο το ΔΝΤ [Το ΔΝΤ εκθέτει ανεπανόρθωτα τον «έγκριτο» Ιγνατίου και το συνάφι του] και συνεχίζει να πορεύεται στο δρόμο που χάραξε ο Ιγνατίου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να χρειαστεί να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Ας δούμε τα δύο επίμαχα σημεία στα οποία εστιάζει ο δημοσιογράφος των Νέων:

1) Ο Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στις 11/02/2010, αναφέρει ότι συζήτησε με τον Στρως-Καν και ζήτησε την τεχνική υποστήριξη του ΔΝΤ καθότι είναι ο μοναδικός παγκόσμιος οργανισμός που έχει την τεχνογνωσία σε ζητήματα οικονομικής χρεοκοπίας χωρών. Στη συνέντευξή του τονίζει ότι δε ζήτησε την οικονομική στήριξη του ΔΝΤ, δηλαδή την υπαγωγή της χώρας στο ΔΝΤ.

Εξηγούμε τα αυτονόητα. Ο πρωθυπουργός μίας χώρας που χρεοκόπησε, απευθύνθηκε στον μοναδικό παγκόσμιο οργανισμό που ασχολείται με τις περιπτώσεις χρεοκοπίας χωρών και παρέχει οικονομική βοήθεια με δέσμευση την εφαρμογή προγράμματος και ζήτησε συμβουλές αλλά και εναλλακτικές που θα μπορούσε να έχει για την αποφυγή της οικονομικής κατάρρευσης. Μέχρι τότε, βέβαια, δεν υπήρχε κανένας μηχανισμός στήριξης από την Ε.Ε. αλλά ούτε και από κάποιο άλλο κράτος του κόσμου, όπως επίσης δε μπορούσε κανένα κράτος του κόσμου να δανείσει στην Ελλάδα 67 δις για να ανταπεξέλθει το 2010 κάνοντας παράλληλα τις οριζόντιες περικοπές. Αλήθεια, αν, εσείς κύριε Λακόπουλε, ήσασταν στη θέση του πρωθυπουργού, πού θα απευθυνόσασταν για βοήθεια σε ζητήματα τεχνογνωσίας; Στην παναγία την εικοσιφίνισσα;

2) Ο Παπανδρέου, σε συνέντευξή του στις 26/03/2010, αναφέρει ότι η συμφωνία με την Ε.Ε. για τη δημιουργία μηχανισμού στήριξης, ΕΣΤΩ και με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, αποτελεί μία θετική κίνηση καθώς η εμπλοκή του ΔΝΤ μπορεί να συμβάλλει σε ζητήματα τεχνογνωσίας διότι έχει την εμπειρία παρόμοιων κατάστασεων.

Αλήθεια, αν, εσείς κύριε Λακόπουλε, ήσασταν στη θέση του πρωθυπουργού και σας είχαν προτείνει το σχέδιο διάσωσης με τη συμμετοχή ΔΝΤ ως τη μοναδική εναλλακτική, θα βγαίνατε δημόσια και θα λέγατε ότι εμείς δε θέλουμε τη βοήθεια του ΔΝΤ, ας πάρει τα 30 του δις και ας πάει στο διάολο; Τότε αγαπητέ κε Λακόπουλε, δε θα ήσασταν ο πρωθυπουργός της χώρας αλλά ο Βασίλης Λεβέντης της ίδιας χώρας. Ο πρωθυπουργός της χώρας διαπραγματεύεται στο τραπέζι υποστηρίζοντας τις θέσεις του και προφανώς επίσημα δέχεται την οικονομική βοήθεια που του προσφέρεται. Φαντάζεστε να έβγαινε ο Παπανδρέου και να έλεγε τότε ''εγώ δε θέλω το ΔΝΤ αλλά μου το επιβάλλουν οι Μέρκελ-Σαρκοζί''; Πείτε μου ποιο κορόιδο από το συμβούλιο του ΔΝΤ θα ψήφισε υπέρ του δανεισμού της χώρας; Elementary my dear Watson, elementary!

Μία αφελής ερώτηση: Τελικά, κε Λακόπουλε, η εμπλοκή του ΔΝΤ μάς έκανε καλό ή κακό; Ας το ξεκαθαρίσουμε κάπου, κάνοντας με νηφαλιότητα τον απολογισμό μας.

Και μία επισήμανση: Η Ιγνατιάδα στην οποία με πάθος επιδίδεστε σας αφαιρεί αξιοπιστία. Και μεις θα είμαστε εδώ για να το επισημαίνουμε· κάθε μέρα αν αυτό χρειαστεί...



- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.