Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ένα …πείραμα στρατηγικής από τον Τσίκα

Μπορεί η επικαιρότητα να έχει επισκιάσει τα πάντα, ο διάλογος για την Κεντροαριστερά όμως συνεχίζεται, σε ραντεβού που δεν γίνονται γνωστά, κυρίως όμως δια του …διαδικτύου.
Για την «Επαναθεμελίωση της Κεντροαριστεράς» γράφει σε αυτό το πλαίσιο ο Θόδωρος Τσίκας, πολιτικός επιστήμονας-διεθνολόγος και μέλος της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, προτείνοντας ένα «πείραμα στρατηγικής στροφής».

Τασσόμενος, ειδικότερα υπέρ της αναμόχλευσης του δημοκρατικού σοσιαλιστικού χώρου, ο ίδιος σημειώνει ως απαραίτητο οι κινήσεις που θα γίνουν να αφορούν τις δυνάμεις που σήμερα είναι οργανωμένες στο ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας όμως ότι αυτό δεν αρκεί και καλώντας κάθε πολίτη και συλλογικό σχήμα, από το φιλελεύθερο Κέντρο ως την δημοκρατική και οικολογική Αριστερά, να αγκαλιάσουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Ζητά να αξιοποιηθούν θετικές κατακτήσεις και να απορριφθούν αναχρονιστικές αντιλήψεις και ‘καθεστωτικές’ πρακτικές, ωθώντας σε ένα κίνημα ανανέωσης, με προγραμματική ευρηματικότητα και συνεκτικό πολιτικό σχέδιο για μια νέα προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας.

«Κυρίως, όμως, απαιτείται να οδηγήσουν σε μια προγραμματική, ηθική και αξιακή επαναθεμελίωση του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς», σημειώνει, τονίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο το άθροισμα νέων δυνάμεων. «Η ανασυγκρότηση πρέπει να είναι το πείραμα μιας στρατηγικής στροφής. Μια πρωτότυπη προσπάθεια ανασύνθεσης και σύγκλισης, που απαιτεί αλλά και διευκολύνει την ιστορική αυτογνωσία και την αυτο-μεταρρύθμιση των δυνάμεων που θα συμμετάσχουν». Μόνο που αυτό απαιτεί χρόνο, μόχθο και θαρραλέες πολιτικές πρωτοβουλίες…

http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.