Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Παραιτήθηκε ο Ν. Σηφουνάκης από εισηγητής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ

Από τη θέση του εισηγητή της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για θέματα ναυτιλίας παραιτήθηκε ο Νίκος Σηφουνάκης, επικαλούμενος δυσλειτουργία στη συνεργασία του Κινήματος με τη Νέα Δημοκρατία.
Η παραίτησή του έγινε γνωστή με επιστολή του στον γραμματέα της Κ.Ο. Παναγιώτη Ρήγα. Ο κ. Σηφουνάκης έγραψε επιστολή που απευθύνεται και στον Ευάγγελος Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για τεράστια προβλήματα συνεργασίας στην κυβέρνησ και τονίζει ότι οι βουλευτές του Κινήματος έχουν ελλιπή ενημέρωση από τους υπουργούς της Ν.Δ. ή καλούνται να ψηφίσουν νομοσχέδια την τελευταία στιγμή.
Στο κείμενο της παραίτησής του σημειώνει ότι τα θέματα αυτά τα έχει θέσει επανειλημμένα στις συνεδριάσεις της Κ.Ο. και προτίθεται να τα αναφέρει και στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών.

Ο κ. Σηφουνάκης αναφέρεται και σε συγκεκριμένα παραδείγματα, όπως ότι το ΠΑΣΟΚ καθυστερεί να αναλάβει πρωτοβουλία για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα του «Καλλικράτη», ενώ για το νομοσχέδιο για τη φορολογία ακινήτων αναφέρει ότι ενώ η Κ.Ο. έχει κάνει προτάσεις εδώ και 1,5 χρόνο και το αποτέλεσμα ήταν να κατατεθεί ένα πρόχειρο σχέδιο νόμου.

Επίσης υποστηρίζει ότι η πολιτική του υπουργείου Ναυτιλίας ασκείται μονομερώς.
Ο κ. Σηφουνάκης προχωρεί σε κριτική και σε γενικότερα πολιτικά ζητήματα, τονίζοντας ότι το πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ είναι συγκεχυμένο. Ενώ για την προγραμματική συμφωνία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι πρόκειται για ένα κείμενο που επεξεργάστηκαν συνεργάτες των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, χωρίς να πάρουν μέρος οι ΚΟ των δύο κομμάτων.



ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.