Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταψηφίζουν το νόμο για τους πλειστηριασμούς (ΒΙΝΤΕΟ)

“ Ποιοι είναι οι βουλευτές που απειλούν να βάλουν φωτιά στο πολιτικό σκηνικό. Θα χρειαστεί πολλά...μαξιλαράκια ο Πρωθυπουργός για να περάσει το νόμο για τους πλειστηριασμούς.  ”
Στην κόψη του ξυραφιού κινείται πλέον η κυβέρνηση, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να δημιουργήσει ένα κλίμα τεχνητής αισιοδοξίας, μετά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κ. Μέρκελ στο Βερολίνο.

Η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας να δώσουν θετική ψήφο σε δύσκολα νομοθετήματα, όπως οι πλειστηριασμοί και τα ακίνητα, χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την διευθέτηση του δημόσιου χρέους που έχουν υποσχεθεί οι δανειστές. Με την προϋπόθεση βεβαίως ότι θα ψηφιστούν αυτοί οι νόμοι, που θεωρούνται ως προαπαιτούμενα. Στο Μαξίμου θεωρούν βέβαιη την αποστασιοποίηση του κ. Πολύδωρα που αναμένεται να ρίξει την κυβερνητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία στους 153.
Τα προβλήματα όμως θα προέλθουν από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, εκεί που ο κ. Βενιζέλος δείχνει να έχει χάσει ολοκληρωτικά τον έλεγχο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και εκτιμήσεις υπάρχουν 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που είναι αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για την άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Αυτοί είναι ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Θάνος Μωραϊτης, ο Γιάννης Κουτσούκος , ο Γιώργος Ντόλιος, ο Μιχάλης Κασσής και η Άντζελα Γκερέκου.

Όπως γίνεται αντιληπτό, μία τέτοια εξέλιξη θα πυροδοτήσει το πολιτικό σκηνικό και θα προκαλέσει αποσταθεροποιητικά φαινόμενα στην κυβέρνηση ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείονται και διαφοροποιήσεις και από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.
Ο μεγάλος αριθμός βουλευτών, που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για την άρση απαγόρευσης των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, καθιστά και δύσκολη τη προσπάθεια της κυβέρνησης να αναζητήσει «μαξιλαράκια» θετικών ψήφων, από ανεξάρτητους βουλευτές αλλά και βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ και της ΔΗΜ.ΑΡ, όπως υπαινίχθηκε από τη Γερμανία ο Πρωθυπουργός.

Σχετικά με αυτή την κίνηση του κ.Σαμαρά, έντονες είναι οι επικρίσεις ακόμα και από το εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Οι επικριτές του Πρωθυπουργού επικεντρώνονται σε τρία σημεία:

1. Πριν από 10 μέρες είχε στηλιτεύσει την πρόσκληση του κ. Τσίπρα στους βουλευτές να ανατρέψουν την κυβέρνηση και την είχε χαρακτηρίσει ως πρόσκληση αποστασίας. Τώρα κάνει το ίδιο ο κ.Σαμαράς και μάλιστα από τα λεγόμενά του, φαίνεται ότι υπάρχει και η σχετική προετοιμασία.

2. Το ότι η δήλωση αυτή έγινε επί γερμανικού εδάφους, με όλους τους συνειρμούς που μπορεί να γίνουν.

3. Ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν προαναγγέλλεται και το μόνο που κατάφερε ο κ.Σαμαράς είναι να το «κάψει». Κανείς από αυτούς τους βουλευτές, που «φωτογραφίζονται» ως μαξιλαράκια ασφαλείας δεν θα αποτολμήσει να στηρίξει την κυβέρνηση σε μία κρίσιμη ψηφοφορία, γιατί η κίνησή του θα θεωρηθεί προϊόν συναλλαγής.

Το βέβαιο είναι ότι την κυβέρνηση την αναμένουν τρεις πολύ κρίσιμες ψηφοφορίες (προϋπολογισμός, ακίνητα, πλειστηριασμοί) που ενδέχεται να συνδεθούν με πολιτικές εξελίξεις.

Δείτε το video:
http://www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.