Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Θα φέρει τα πάνω-κάτω ο Παπανδρέου;

Οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού διαρρέουν ότι μπορεί να ψηφίσει και «όχι» για το άρθρο 18 αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες

Σε συναντήσεις που έκανε εχτές ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην Βουλή με συνεργάτες, έλεγε ότι θα καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για παράταση της προσωρινής άδειας στα τηλεοπτικά κανάλια, ματαιώνοντας, το διαγωνισμό αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης.

Ωστόσο, επειδή γίνονται διεργασίες μέχρι την τελευταία στιγμή στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, μπορεί η συγκεκριμένη απόφαση του κ. Παπανδρέου να αλλάξει.

Σημειώνεται ότι το για το συγκεκριμένο άρθρο το ΠΑΣΟΚ είχε ζητήσει κάποιες αλλαγές, οι οποίες έγιναν, αλλά παραμένουν κάποιες λεπτομέρειες.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία, η οποία διεξαχθεί σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 18, όλα τα κανάλια που εξέπεμπαν την 31η Αυγούστου έχουν δικαίωμα να περάσουν στην ψηφιακή εποχή, υπογράφοντας συμβάσεις με τις εταιρείες που θα νοικιάσουν τις ψηφιακές συχνότητες, με βάση και τις «μνημονιακές δεσμεύσεις της χώρας για την απόδοση ψηφιακού μερίσματος».

Το προσωρινό καθεστώς λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, χωρίς άδειες και στην ψηφιακή τηλεόραση που προτείνει το άρθρο 18 του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ακυρώνει το νόμο 3592/2007 της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή ο οποίος προέβλεπε διαδικασία αδειοδότησης και καταβολής «ενοικίου» και για τις ψηφιακές συχνότητες.

http://thepaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.