Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Tην άρση της ασυλίας του Πάνου Καμμένου εισηγήθηκε η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής

Την άρση της ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου για τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του για τη φραστική απειλή προς τον δήμαρχο του Αριστοτέλη Χαλκιδικής Χρήστο Πάχτα εισηγείται στην Ολομέλεια η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην επιτροπή Δεοντολογίας οκτώ βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Καμμένου, ενώ η βουλευτής των ΑΝΕΛ-μέλος της επιτροπής Μαρία Τσαρουχά ψήφισε λευκό.

Την τελική απόφαση για το αν θα αρθεί ή όχι η ασυλία του Πάνου Καμμένου θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας, διαβίβασε στη Βουλή τη δικογραφία η οποία έχει σχηματιστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους, να «λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα».

Μετά το συμβάν αυτό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχε δώσει εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Απερρίφθη το αίτημα για άρση της ασυλίας του Αδωνι Γεωργιάδη
Αντίθετα η επιτροπή δεν πρότεινε το ίδιο για τον Άδωνι Γεωργιάδη, μετά την μήνυση που είχε γίνει στον υπουργό από τον Καμμένο για συκφαντική δυσφήμιση.

Ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του καθώς, όπως υποστήριξε, τα όσα είπε για τον κ. Καμμένο εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής τους αντιπαράθεσης.

Κατά της άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργιάδη ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ (τέσσερις στο σύνολο), υπέρ η βουλευτής των ΑΝΕΛ και ο βουλευτής της ΧΑ και «παρών» ο βουλευτής του ΚΚΕ και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ



Πηγή: http://www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.