Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Κοππά: «Απασχόληση για όλους»

"Η μόνη Ευρώπη που μπορεί να είναι ελκυστική για τους πολίτες της είναι μια Ευρώπη της απασχόλησης για όλους", δήλωσε η Ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά σε συζήτηση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών που πραγματοποιείται στη Μάλαγα της Ισπανίας με τη παρουσία του Γενικού Γραμματέα του PSOE Όσκαρ Λόπεζ. 

Ο Γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ισπανίας μίλησε για τις δυσκολίες των Ισπανών Σοσιαλιστών αυτή την περίοδο της κρίσης, τονίζοντας ότι ο βασικός εχθρός είναι η ανισότητα και ο λαϊκισμός. Στην παρέμβαση της η Μαριλένα Κοππά μίλησε για την κατάσταση στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι η μεγάλη απειλή είναι η ανεξέλεγκτη αύξηση της ανεργίας και ο κίνδυνος η ανάκαμψη να μην συνοδεύεται με τη δημιουργία νέων ή έστω τη διατήρηση θέσεων εργασίας.Μόνο ένα σχέδιο για την Ευρώπη που ανοίγει την προοπτική δημιουργίας και διατήρησης θέσεων εργασίας μπορεί να αφορά τους ευρωπαίους πολίτες, τόνισε.

Και συνέχισε:" Στη χώρα μου η κρίση διέλυσε το πολιτικό σύστημα και κατακερμάτισε την κοινωνία, ενώ άφησε ανεξέλεγκτο το λαϊκισμό. Η ανεργία είναι μια βραδυφλεγής βόμβα στην καρδιά της ευρωπαϊκής κοινωνίας, που δυναμιτίζει την κοινωνική συνοχή, διαλύει τους πολίτες και απειλεί τη Δημοκρατία αλλά και όλα αυτά για τα οποία γενιές και γενιές αγωνίστηκαν στην Ευρώπη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.