Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

"Ναυμαχία" στη Βουλή

Στην κατάθεση της πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «επιζήμια παραχώρηση των ναυπηγείων σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να εξεταστούν οι συμβάσεις του 2000 και του 2002, καθώς και ο ισχύων νόμος του 2010 που υπεγράφη στις 30 Σεπτεμβρίου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν επίσης να κατατεθεί στη Βουλή κάθε πληρωμή που έχει πραγματοποιηθεί από την υπογραφή των συμβάσεων μέχρι σημερα, αντίγραφα για την πληρωμή και παραστατικά είσπραξης, και την πλήρη αλληλογραφία μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με την ασφάλεια των υποβρυχίων και τους κίνδυνους από τη διακοπή λειτουργίας του ναυπηγείου Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, για να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, θα πρέπει η πρόταση να υπερψηφιστεί από την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου και όχι των παρόντων βουλευτών, δηλαδή από τουλάχιστον 151 βουλευτές, καθώς αφορά θέματα εθνικής άμυνας.

2013-11-25 Πρόταση Σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής Υποβρύχια (1).pdf

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.