Πέμπτη, 7 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε κατάθεση πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποφασίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης.

Τι πρόβλεπει το Σύνταγμα για την πρόταση μομφής
Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες μετά την εκκένωση της ΕΡΤ από την Αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα.

Υψηλοί τόνοι και στη Βουλή το μεσημέρι μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βρούτση.

Ο κ. Βρούτσης κατήγγειλε ότι η εισβολή στην ΕΡΤ «συνιστά κίνηση πολιτικής αποσταθεροποίησης και έκνομη πράξη».

«Προστέθηκε μία ακόμα χάντρα παρανομίας στις παράνομες διαδικασίες που ξεκίνησαν στις 11 Ιουνίου. Οδηγηθήκαμε σε πλήρες και επικίνδυνο αδιέξοδο», τόνισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Βούτσης. Τόνισε ότι πρόκειται για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά που θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε περαιτέρω όξυνση».

Ιδιαίτερα έμφαση έδωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην απαγόρευση της Αστυνομίας σε βουλευτές να προσεγγίσουν στην ΕΡΤ.

«Σας απαγορεύουμε να θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξουν βουλευτές δύο ταχυτήτων, δύο επιπέδων δικαιωμάτων. Μας απαγορευόταν επί 1,5 ώρα να βαδίσουμε 150 μέτρα μέχρι την ΕΡΤ», είπε και τόνισε «αν θεωρείτε ότι έχει κανείς δικαίωμα να απαγορεύει να βαδίσουν στους βουλευτές προς την ΕΡΤ, κάνετε λάθος».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης, είπε ότι «έπρεπε να συμβεί αυτό που έγινε σήμερα, το οποίο ενδεχομένως να έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα».
«Η Δημοκρατία θα έχει αναβαθμιστεί όταν η εφαρμογή του νόμου δεν θα αποτελεί είδηση. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΡΤ τελούσε υπό κατάληψη από τις 11 Ιουνίου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι «θα μπορούσε να ασκηθεί κριτική γιατί κράτησε τόσο πολύ η κατάσταση, όχι γιατί εφαρμόζει τους νόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.