Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου 2013

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία

Κοίτα που φτάσαμε εν έτει 2013. Να οργανώνονται συνωμοσίες εναντίον πρώην βουλευτή, υφυπουργού και γραμματέα κόμματος, με όχημα υπόλογους ΚΥΠαντζήδες ρουφιάνους και να γίνονται αποδεκτές οι αιτιάσεις και οι ισχυρισμοί τους από τη δικαιοσύνη. 

Τόσο μάλιστα που 10 αστυνομικοί ορμήσανε στο σπίτι του και το έκαναν άνω κάτω για να βρουν έγγραφα που κυκλοφορούν ελεύθερα στην πιάτσα και βρίσκονται με ευκολία στα χέρια του κάθε δημοσιογράφου. Και ασκήθηκε δίωξη. Ναι δίωξη. Παρανόμησε, λέει, ο πρώην υπεύθυνος τεκμηρίωσης του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμακης γιατί κατείχε κρατικά έγγραφα που δεν επιτρεπόταν.
Τι να πει κανείς και πώς να εξηγήσει τα ανεξήγητα. Αναφέρθηκε το όνομα του, ξώφαλτσα, δοθείσης ευκαιρίας, που λέμε, σε μια υπόθεση κραυγαλέα αστεία και άσχετη, που ερευνάται η δήθεν επιχείρηση δολοφονίας του Καραμανλή, μια υπόθεση που κάνει ακόμα και τα μικρά παιδιά να γελάνε. 

Κι όμως υπάρχουν δικαστικοί λειτουργοί που εξετάζουν στα σοβαρά τέτοια ενδεχόμενα, όταν ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι υπήρξε ο πιο ανίκανος και αδρανής Πρωθυπουργός, που έβαλε τη χώρα να κυβερνάται στον αυτόματο πιλότο, την οδήγησε στα βράχια και την κατέστρεψε. Ποιον λοιπόν να δολοφονήσουν και γιατί. Πειθήνιο όργανο της άρχουσας τάξης ήταν, κανακάρης του συστήματος. Σιγά να μην τον πειράζανε. Γελοία προσπάθεια αγιοποίησης του είναι και τίποτα παραπάνω. 

Ο γνωστός λοιπόν για την συνέπεια, το ήθος και την εντιμότητα του, Μιχάλης Καρχιμάκης, εμπλακείς στο βούρκο με καθοδηγούμενες και στημένες κατηγορίες εναντίον του, χρειάζεται τώρα να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, επειδή μπήκε μπροστά ξανά η κρεατομηχανή των ετερόκλητων συμφερόντων με σκοπό να τον πολτοποιήσει ηθικά και να τον απαξιώσει στα μάτια της κοινωνίας. 

Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Δεν έλαβαν υπόψη τους, ότι ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και ιστορικό στέλεχος της Παράταξης, έχει με το μέρος του την αλήθεια και την ηθική υπεροχή που τον ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι του χεριού τους, δεν καταλαβαίνει από ίντριγκες και υπόγειες συνωμοσίες, είναι σκληρό καρύδι και πάνω από όλα βρίσκονται δίπλα του σε όλη την Ελλάδα, χιλιάδες αγωνιστές της Δημοκρατικής Παράταξης που τον στηρίζουν ανεπιφύλακτα, ορκισμένοι εχθροί του κάθε συνωμότη. Άνθρωποι που τον πιστεύουν και τον τιμούν, ακόμα και όσοι διαφωνούν πολιτικά μαζί του. Αυτό του δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσει τον δύσκολο αγώνα να χτυπηθούν οι εστίες σήψης και παρακμής που κρατάνε τη χώρα δέσμια προς χάριν αντιλαϊκών συμφερόντων.

Λέμε λοιπόν χαιρετίσματα στην εξουσία και δηλώνουμε ότι θα γελάσει καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος.

Σταύρος Στραβόλαιμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.