Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Κινηση 75 ΠΑΣΟΚ: Να υπάρξει εθνικό σχέδιο για την κοινωνική συνοχή

Απαιτείται άμεσα μια παρέμβαση της πολιτείας σε πολλά επίπεδα.

1. Τώρα, Σχέδιο Κράτους – Αυτοδιοίκησης, Ανθρωπιστικών Οργανώσεων και Εκκλησίας σε συνεργασία με την ΕΕ, για την σίτιση και τη στέγαση των νεόπτωχων, με απαράβατη τη διασφάλιση της ατομικής και οικογενειακής αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας.

2. Τώρα, άμεση ενεργοποίηση του προγράμματος για 400.000 θέσεις εργασίας, με προτεραιότητα στις οικογένειες που δεν εργάζεται κανένα μέλος τους. Όχι άλλες καθυστερήσεις, όχι άλλοι εμπαιγμοί, όχι άλλο μοίρασμα του δημόσιου τομέα. Οι θέσεις να αφορούν παραγωγικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Η αποπομπή του τέως Διοικητή του ΟΑΕΔ, που είχε έτοιμο το πρόγραμμα και είχε διασφαλίσει την χρηματοδότηση του από Ευρωπαϊκούς πόρους, μας δημιουργεί υποψίες για πελατειακή χειραγώγηση του.
Η πρόταση του Γ. Παπανδρέου, ως Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για ένα πρόγραμμα τύπου ERASMUS για τους ανέργους, (δηλ. τη χρηματοδότηση του άνεργου από την ΕΕ για μετεκπαίδευση σε θέση εργασίας στον τομέα και το κράτος μέλος της επιλογής του) πρέπει να στηριχθεί, ενόψει και της επερχόμενης ελληνικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

3. Τώρα, Επίδομα ανεργίας και στους μακροχρόνια άνεργους, όπως γίνεται σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη

4. Τώρα, Άμεσα προγράμματα ενίσχυσης, των νέων που είναι άνεργοι, με 3 δις μέσω ΕΣΠΑ, για να ξεκινήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, με μικρές και μεσαίες επιδοτήσεις, μεδιαδικασίες εξπρές, ειδικά στους εξωστρεφείς τομείς και την καινοτομία. Το ΕΣΠΑ να στοχεύει στην ανάπτυξη των πολλών και όχι να κατασπαράσσεται από μικρό αριθμό μεγαλοεπιχειρηματιών και να αχρηστεύεται από τις απίστευτες καθυστερήσεις που καταγράφονται αυτή τη στιγμή! ΕΣΠΑ fast track για να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία, που δεν θα σωθεί ούτε από Ρώσους «ολιγάρχες», ούτε από Άραβες πετρελαιάδες, που θα ζητήσουν αποικιοκρατικού τύπου συμφωνίες, για να επενδύσουν σε μια χώρα εχθρική προς την επιχειρηματικότητα. Η οικονομία θα σωθεί από εμάς τους ίδιους, από τη μεσαία τάξη, από τη νέα γενιά, στη μόρφωση της οποίας επενδύσαμε ολόκληρη η ελληνική κοινωνία και η πολιτεία τα τελευταία χρόνια.

5. Τώρα, Έλεγχος των τιμών με αποφασιστικό χτύπημα των καρτέλ. Η Κυβέρνηση απέτυχε οικτρά στην μείωση των τιμών. Ενώ μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις, έως και 40%, οι τιμές του καλαθιού της νοικοκυράς, όχι μόνο δεν μειώθηκαν αναλογικά, αλλά αντίθετα παρατηρούνται αυξήσεις και ασυδοσία στην αγορά.
Αντί για μείωση τιμών, η Κυβέρνηση νομοθετεί την πώληση ληγμένων προϊόντων!
Το συνολικό κόστος του Εθνικού Σχεδίου για την κοινωνική συνοχή, που προτείνουμε, είναι υποπολλαπλάσιο των προσθέτων εσόδων, που άμεσα θα αντληθούν (όπως προτείνουμε στην ενότητα «Εθνική στρατηγική - αναδιανομή πόρων και φόρων») από την πάταξη της φοροδιαφυγής και της υπεξαίρεσης κρατικών εσόδων. Πέραν του γεγονότος ότι, τόσο το πρόγραμμα των 400.000 θέσεων εργασίας, όσο και το πρόγραμμα για το ΕΣΠΑ, είναι χρηματοδοτούμενα, κατά 95%, από πόρους της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.