Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω #gpapak


Παρακολούθησα χθες το δελτίο ειδήδεων του mega και παρατήρησα ότι η είδηση για παραπομπή του Παπακωνσταντίνου έπαιξε μετά από ΧΑ, ΤΤ, Λιάπη, τρόικα και φυσικά τα τσιλιμπουρδίσματα του Ολάντ. προσπαθώντας να το δει κάποιος ψυχρά, πέραν φυσικά της γνωστής γραμμής να βγει λάδι ο Βενιζέλος, το ρεπορτάζ δεν το έλεγες και εχθρικό προς τον Παπακωνσταντίνου (ούτε βέβαια υποστηρικτικό)...

Σκεπτόμενος τον πόλεμο που έχει δεχθεί ο Παπακωνσταντίνου από το σημερινό μέσο ενημέρωσης και την προστασία Βενιζέλου που τσίμπησε το στικάκι από το κράτος και κρατούσε στο συρτάρι του επί 16 ολόκληρους μήνες, αναρωτήθηκα γιατί δε συνοδεύουν την είδηση με κόρνες-σημαίες, ξεκινώντας φυσικά από δαύτη. Δε χρειάζεται δα και ιδιαίτερη σοφία να καταλάβεις ότι θέλουν να προχωρήσει η «δουλειά» δίχως να αναδειχθεί το ζήτημα της παραβίασης του συντάγματος με τη παραγραφή της υπόθεσης Παπακωνσταντίνου. Αν το ζήτημα της παραγραφής αναδειχθεί ως κεντρικό, κάτι που πρέπει να γίνει διότι μπορεί να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο για μελλοντικές υποθέσεις, κανείς δε θα μπορεί να επιχειρηματολογήσει νομικά υπέρ της εισήγησης Κανελόπουλου και της ομόφωνης απόφασης των 5 δικαστικών κατά της παραγραφής. Ήδη στις δημόσιες συζητήσεις που γίνονται στους νομικούς κύκλους μιλούν για τεράστιο σκάνδαλο και δικαστικό παρακράτος.

Μάλιστα, εντύπωση προκαλεί η στροφή που έχουν κάνει και άνθρωποι οι οποίοι κατηγόρησαν σκληρά τον Παπακωνσταντίνου καθώς δείχνουν πια να αντιλαμβάνονται το στημένο της υπόθεσης και το καταγράφουν ακόμη και σε μέσα τα οποία γρασάρουν τα κάγκελα της φυλακής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Δημήτρη Μητρόπουλου ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι πηγαίνουν τον Παπακωνσταντίνου καρότσι και τον δικάζουν όχι επειδή διέπραξε κάποιο αδίκημα αλλά λόγω της πολιτικής του μνημονίου.






ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω. Έναν λίθο γεμάτο χολή!


- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.