Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014

Καρχιμάκης: Μας "χώνεψε" η ΝΔ

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης, μίλησε στον Real Fm και την εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, εκφράζοντας τη διαφωνία των 75 με τον Ευ. Βενιζέλο για την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

«Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, έκανε τα πάντα για να ρίξει μια εκλεγμένη κυβέρνηση. Δεν μπορείς να συνεργάζεσαι με κάποιον, ο οποίος μας φλόμωσε στα Ζάππεια, μας φλόμωσε στα ισοδύναμα μέτρα και όταν ήρθε έκανε τα χειρότερα. Για πιο λόγο να πέσει η προηγούμενη κυβέρνηση αφού δεν άλλαξε τίποτα και αυτή η κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Σαμαρά, έκανε ακόμα χειρότερα;» σχολίασε αρχικά ο κ. Καρχιμάκης και συνέχισε:

«Το ΠΑΣΟΚ θα ξεκαθαρίσει ποιους υπηρετεί και με ποιους συγκρούεται. Θα μπορούσε να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης και να συνεχίσει με μια κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα, όπου το Εθνικό συμφέρων και η κρισιμότητα των στιγμών, επέβαλλε να υπάρχουν περισσότερες δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια να φύγουμε από την κρίση».


«Υπό την μορφή την οποία πολιτεύεται ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να «χωνέψει», έναν χώρο όπως το ΠΑΣΟΚ. Όταν συγκυβερνάς, συνανακοινώνεις. Δεν είναι εντολή του πρωθυπουργού. Υπήρχε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ η οποία δεν είχε γίνει δεκτή και βγαίνει ο κ. Σαμαράς, εν είδη πρωτοχρονιάτικου δώρου προκειμένου να κάνει μποναμά στους συνταξιούχους που έχουν 80% αναπηρία», πρόσθεσε ο κ. Καρχιμάκης.

«Δεν είμαι υπέρ του 25 εύρου. Δεν μπορεί η περίθαλψη να είναι επί πληρωμή. Υπάρχουν τα ταμεία, να υπάρξει άλλος τρόπος. Αυτοί που έχουν λεφτά, δεν τους ενδιαφέρει, δεν διαμαρτύρονται», είπε ακόμα ο κ. Καρχιμάκης.

«Ας βάλουμε άλλες πολιτικές και οικονομικές προτεραιότητες. Οικονομική προτεραιότητα είναι να συγκρουστούμε με αυτούς που κατέχουν και διοχετεύουν τον πλούτο αλλού. Αυτά ζητάμε σαν κίνηση των 75. Έχουμε δικαίωμα να έχουμε μια αντίθετη γνώμη και μέσα στο ΠΑΣΟΚ», σχολίασε ακόμα.

«Η ιστορία δεν ξεκίνησε και άνοιξε το 2009. Υπήρχε προηγούμενο. Το 2003 είχαμε πρωτογενή πλεονάσματα. Παραλάβαμε μια χειροβομβίδα την οποία έπρεπε να διαχειριστούμε. Γι αυτό μπήκαμε στα μνημ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.