Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Από τον κάθε Ρουμελιώτη στον κάθε Ιγνατίου, ένας ο στόχος: το ανάθεμα να πέσει στους πυροσβέστες για να ξεχαστούν οι εμπρηστές

Πέρσι, αν θυμάστε, ξύπνησε ο κ. Ρουμελιώτης και υποστήριξε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι όλοι στο ΔΝΤ ήξεραν ότι το Πρόγραμμα της Ελλάδας θα αποτύχει και ότι προσφερόταν απλόχερα «κούρεμα» χρέους στην Ελλάδα από την αρχή, αλλά ο κακός Παπανδρέου δεν το ήθελε με τίποτα.

Τι κι αν το ΔΝΤ δεν χρηματοδοτεί Πρόγραμμα, βάσει του καταστατικού του, αν δεν υπάρχει βασιμότητα στην άποψη ότι το χρέος της χώρας μπορεί να εξυπηρετηθεί.

Τι κι αν αλλεπάλληλες δηλώσεις όλων των κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων επιβεβαιώνουν ότι το 2010 όλη η Ε.Ε. απέρριπτε κατηγορηματικά κάθε ιδέα ασύνταχτης αναδιάρθρωσης, λόγω των απροσδιόριστων αρνητικών συνεπειών που θα είχε σε όλη την Ευρώπη και πάνω από όλα στην Ελλάδα. Ήταν τέτοια η κατηγορηματικότητα που πείστηκαν ακόμα και τα Κράτη Μέλη του ΔΝΤ που αντιδρούσαν στο να δοθεί υπέρογκη βοήθεια στην Ελλάδα.

Τι κι αν το «κούρεμα» τελικά έγινε συντεταγμένα το 2011 και η απομείωση του ελληνικού χρέους έφτασε στο πρωτοφανή στην παγκόσμια ιστορία επίπεδα.

Όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους. Πέρσι ήταν ο κ. Ρουμελιώτης. Τα είπε, έγινε ντόρος, έβγαλε και ένα βιβλίο για να μην περάσει έτσι η ευκαιρία, και μετά εξαφανίστηκε.

Φέτος θέλει να βγάλει ο κ. Ιγνατίου βιβλίο. Και λέει τα ίδια με τον προηγούμενο.

Είναι τραγικό αλλά οι περισσότεροι από αυτούς κατηγορούσαν τον Παπανδρέου ότι τα είχε συμφωνήσει όλα με τον Στρος Καν από το 2009, μπορεί και το 2008, μπορεί και από το 2004, ποιος ξέρει; Τώρα τον κατηγορούν για το αντίθετο: ότι δεν υπάκουσε σε αυτό που του πρότεινε ο Στρος Καν!

Παράνοια…
Ουσιαστικά όλοι τους, ομιλούντες και οι υποβολείς τους, λένε ότι υπήρχαν «εύκολες λύσεις» που δεν διεκδικήθηκαν. Εδώ είναι ένα μικρό δείγμα, του πόσες εύκολες λύσεις υπήρχαν…
http://www.parapolitiki.com/2013/09/to-istoriko-tilefonima-tou-ypoyrgou-oikonomikon-ton-ipa-sto-soible-gia-tin-ellada.html

Προσέξτε πόσο απλά ήταν τα πράγματα σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση του iefimerida που αναφέρεται στα λεγόμενα του κ. Ιγνατίου : «Η απόφαση του κ. Παπανδρέου κόστισε επιπλέον 110 δισ. ευρώ στον ελληνικό λαό, ενώ πολύ απλά θα είχαμε πάρει ένα δάνειο μόλις 30 δισ. ευρώ»…!

Τόσο απλά ήταν τα πράγματα. Όλα θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει με 30 δισ. ψωροευρώ. Αλλά ο κακός Παπανδρέου ήθελε σώνει και καλά να καταχρεώσει ακόμη περισσότερο τη χώρα και ενώ είχε τη δυνατότητα να τη σκαπουλάρουμε στο χαλαρό, προτίμησε το δύσκολο, το δυσκολότερο, τον χειρότερο δρόμο.

Όλη αυτή η επιχειρηματολογία ακολουθεί πίστα το δόγμα των «εύκολων λύσεων» που κάποιοι…ανίκανοι ή και …προδότες δεν ακολούθησαν , επιχειρηματολογία που εξυπηρετεί ένα και μόνο σκοπό: να πέσει το ανάθεμα στους πυροσβέστες που έπεσαν μέσα στη φωτιά για να σώσουν τη χώρα από τα χειρότερα και όχι στους εμπρηστές που άναψαν τη φωτιά και μετά την έκαναν. Λογικό. Οι συμπάθειες δεν κρύβονται.

Ο κ. Ιγνατίου γνωρίζει ότι το θέμα της αναδιάρθρωσης είχε τεθεί στο τραπέζι και από ην ελληνική κυβέρνηση. Διαπιστώθηκε κατηγορηματική και απόλυτη άρνηση από την πλευρά των Ευρωπαίων. Διαπιστώθηκε επίσης πως και μόνο οι διαρροές ότι συζητείται θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανήκεστο βλάβη στη χώρα.

Ουσιαστικά οι κάθε Ρουμελιώτηδες και Ιγνατίου θα προτιμούσαν η τότε Ελληνική κυβέρνηση να παίξει στα ζαριά την τύχη της χώρας. Να προχωρούσε σε μονομερές κούρεμα χρέους, χωρίς να ρωτήσει κανέναν.

Φυσικά δεν λένε, σε μια τέτοια περίπτωση, ποιο ευρωπαϊκό κράτος μέλος θα δεχόταν μετά να δανείσει την Ελλάδα.
Δεν τους απασχολεί αυτό, γιατί δεν μπορούν να το απαντήσουν. Και αφού δεν μπορούν να το απαντήσουν, ουσιαστικά λένε «αν η Ελλάδα απειλούσε με αναδιάρθρωση, οι Ευρωπαίοι θα υποχωρούσαν για να μην καταρρεύσει το ευρώ». Κι αν δεν υποχωρούσαν; Ούτε αυτό τους απασχολεί. Δεν τους απασχολεί ότι σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί το ευρώ να κλονιζόταν, αλλά η Ελλάδα θα ζούσε εθνική τραγωδία. Δεν το εξετάζουν αυτό. Θεωρούν δεδομένο ότι οι Ευρωπαίοι θα υποχωρούσαν. Έξω από το χορό και εκ των υστέρων, οι τζάμπα μαγκιές είναι εύκολες. Όλοι γνωρίζουν, αλλεπάλληλες είναι και σε αυτό το σημείο οι δηλώσεις κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων, πόσο διαδεδομένη ήταν στην ΕΕ , μέχρι την τελευταία στιγμή, η αντίληψη να αφεθεί η Ελλάδα μόνη της, ξέρουν πόση προσπάθεια χρειάστηκε για να πειστούν όλοι να βοηθηθεί η Ελλάδα με το μεγαλύτερο πακέτο δανειοδότησης στην παγκόσμια ιστορία.

Είναι τόσο προφανή όλα αυτά, που ακόμα και το ΔΝΤ που επικαλείται ο κ. Ιγνάτιου αποδέχτηκε και υποστήριξε επίσημα, με αλλεπάλληλες επίσημες δηλώσεις και για μήνες, ότι η αναδιάρθρωση στην αρχή δεν ήταν ούτε εφικτή, ούτε επιθυμητή.

http://www.smartpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.