Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ευθεία αμφισβήτηση Βενιζέλου από στελέχη του ΠΑΣΟΚ: ''Βάλε τέλος στη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και συνεργάσου με τον ΣΥΡΙΖΑ''

- Η κίνηση των ''75'' στο ΠΑΣΟΚ διαφωνεί ριζικά με τη στήριξηΒενιζέλου και τη συμμετοχή στην κυβέρνηση Σαμαρά

- Χαρακτηρίζουν ανοιχτά ως αποτυχημένη την συγκυβέρνηση

- Ζητούν σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

- Σημαδεύουν κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και πρωτοκλασσάτων στελεχών κατηγορώντας τους πως στοχεύουν αποκλειστικά στην ικανοποίηση εγωκεντρικών σχεδιασμών επιβίωσης


Τελειωμό δεν έχουν οι πονοκέφαλοι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο καθώς φροντίζουν γι' αυτό οι εσωκομματικοί αμφισβητίες με νέα κείμενα που αντικρούουν τα σχέδια του για την πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά και τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Σαμαρά.

«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι η μοίρα του ΠΑΣΟΚ. Όσοι βολεύονται με ένα «μικρό» ΠΑΣΟΚ, αποκομμένο από την κοινωνία, μαγαζάκι για προσωπικά παιχνίδια, αγνοούν ότι η Δημοκρατική Παράταξη δεν ήταν ποτέ μικρή σε αυτόν τον τόπο» τονίζουν και υποστηρίζουν «Για μας, όμως, δεν ήταν μονόδρομος η πλήρης ένταξη του ΠΑΣΟΚ στην Κυβέρνηση και η πλήρης συμπόρευση με την Ν.Δ. Υπήρχαν εναλλακτικές που αποκλείστηκαν».
«Όσοι ονειρεύονται μια στρατηγική παγίωσης της συνεργασίας με την δεξιά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο»

Η χώρα θα μπορούσε, αναφέρουν, να συνεχίσει με Οικουμενική Κυβέρνηση ή με το ΠΑΣΟΚ να παρέχει απλώς Κοινοβουλευτική ψήφο εμπιστοσύνης, υπό συγκεκριμένους όρους και εγγυήσεις, βάζοντας διαφανείς, πράσινες γραμμές προγραμματικής συνεργασίας.

«Όσοι ονειρεύονται μια στρατηγική παγίωσης της συνεργασίας με την δεξιά, με ή χωρίς «Ευρωπαϊκή παράταξη», «Νέα Ελλάδα» κλπ, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο», λένε χαρακτηριστικά και σημειώνουν πως η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί παρά να είναι η επαναθεμελιώση των σχέσεων του με τους πολίτες και η ανασυγκρότηση της μεγάλης Δημοκρατικής παράταξης.

«Η σύγχρονη Κεντροαριστερά, λένε οι "75", δεν προκύπτει με αποκλεισμούς και δεν εξαντλείται σε επιλεκτικές συγκολλήσεις κορυφής. Ούτε μπορεί να στοχεύει σε ικανοποίηση εγωκεντρικών σχεδιασμών επιβίωσης ή προσωπικής ανέλιξης μεμονωμένων στελεχών" και ζητούν από την ηγεσία του κόμματός τους να πρωτοστατεί στο σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας για πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα με ξεκάθαρο όμως προοδευτικό πρόσημο και άρα να μην κόψει τις γέφυρες με την Αριστερά.

Επίσης η «Κίνηση των 75» δεν κρύβει τη ριζική διαφωνία της με όσους λένε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συνεργάζεται προς τα δεξιά, όσους «μετά βδελυγμίας» απορρίπτουν κάθε προοπτική μελλοντικής προγραμματικής συμφωνίας με τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και της κεντροαριστεράς. και κωδικοποιούν τις προτάσεις τους λέγοντας:

- Τώρα πρέπει να πάμε στον κύκλο της ανάπτυξης με αλλαγή πολιτικής

- Αυτή την άλλη πολιτική αποδείχτηκε ότι δεν μπορεί να την υλοποιήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά.

- Χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο.

- πρέπει να το επιδιώξουμε, για να αποφύγουμε την κοινωνική έκρηξη.

- χρειαζόμαστε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε μια δίκαιη Ελλάδα, με μέλλον για τις νέες γενιές.

http://gr.news.yahoo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.