Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Δεν είχε μαλλιά να τραβήξει ο Σούλτς εξαιτίας μιας ακόμη «βενιζελιάς»..

Έξαλλος είναι ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς με την ελληνική προεδρία, καθώς απαγόρευσε στην εκπρόσωπό του Ελληνίδα ευρωβουλευτή και αντιπρόεδρο του Σώματος Άννυ Ποδηματά να εκφωνήσει λόγο στην εναρκτήρια τελετή της ελληνικής προεδρίας [matrix24]

Ο Σουλτς δεν μπορούσε να παραστεί και όρισε εγγράφως την κ.Ποδηματά να τον εκπροσωπήσει.

Όμως ο υφυπουργός εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, όταν η κ. Ποδηματά ήλθε σε επαφή του μαζί του και τον ενημέρωσε σχετικά, εκείνος προφανώς σε συνεννόηση με τον προϊστάμενο υπουργό του Ευάγγελο Βενιζέλο της είπε ότι, αυτό δεν μπορεί να γίνει και προέβαλε ως δικαιολογία πως, δήθεν το απαγορεύει το πρωτόκολλο.

Ωστόσο αυτό δεν ευσταθεί αφού η κ. Ποδηματά σε ανάλογες εναρκτήριες τελετές χωρών της ΕΕ, όπως της Ιρλανδίας και της Κύπρου ήταν αυτή που είχε εκπροσωπήσει τον κ. Σουλτς. Βρεθήκαμε, έτσι μπροστά στο γεγονός να χαιρετίζουν την έναρξη της ελληνικής προεδρίας η Κομισιόν δια του Ζοζέ Μπαρόζο,το ευρωπαϊκό συμβούλιο δια του Χέρμαν Βαν Ρομπέι αλλά όχι το ευρωκοινοβούλιο.

Το γεγονός αυτό έχει κάνει τον έξαλλο τον Γερμανό πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου δηλώνουν άγνοια και παραπέμπουν στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Σημειώνεται ότι, η κ. Ποδηματά είναι μεταξύ των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ που είχαν διαφωνήσει με την απόφαση Βενιζέλου ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ να καταργήσει τους ευρωβουλευτές από την ΚΕ του κόμματος.

Epikairo: Και σου χε λυσσάξει ο αντιπροεδρεύων αναπληρωτής του προεδρεύοντος πρωθυπουργού της Ε.Ε. Βαγγέλης Βενιζέλος να εξασφαλίσει τη στήριξη του Σούλτς στην πολιτική σαλάτα που λέγεται Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα. Και εκεί που ο Σούλτς που είχε πειστεί, τσουπ, άλλη μια "Βενιζελιά" που φρόντισε να χαλάσει το κλίμα, την ημέρα της τελετής ανάληψης της ελληνικής προεδρίας. Αυτός ο άνθρωπος όταν τελειώσει την πολιτική του καριέρα, δεν θα τον συμπαθεί ούτε ο εαυτός του και όσοι έχουν βγει μαζί φωτογραφία, είτε θα τη σκίζουν στη μέση, είτε θα της πετούν βελάκια.

Ίσως η Ποδηματά, καθώς και οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, να χαμογελούν με το πάθημα του Βενιζέλου, ως ανταπόδοση στην μνησίκακη επιλογή του να τους αποκλείσει ο Βαγγέλης από την Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ τον Μάρτη του 2013. Και ρε συ Φώτη, χάθηκε να είσαι εκεί γύρω για να εισπράξεις τη δυσαρέσκεια του περιβάλλοντος Σούλτς; Τον Χατζησωκράτη βρήκες να στείλεις και εσύ;

- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.