Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

World Post: Το νέο μπλογκ όπου θα αρθρογραφεί ο Γιώργος Παπανδρέου – Μαζί του Τόνι Μπλερ-Μπιλ Γκέιτς

Η βασίλισσα των μπλόγκερς Αριάνα Χάφινγκτον ετοιμάζει το νέο της διαδικτυακό εγχείρημα όπου θα αρθογραφούν επιχειρηματίες και πολιτικοί, ανάμεσά τους και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Τη νέα της ειδησεογραφική ιστοσελίδα με τίτλο World Post ετοιμάζει η “βασίλισσα των μπλόγκερς”, Αριάνα Χάφινγκτον, όπου, σε αντίθεση με τη διεθνή ιστοσελίδα Huffington Post που την έκανε πλούσια και διάσημη, δεν θα γράφουν δωρεάν άρθρα διάφοροι μπλόγκερς, αλλά θα αρθρογραφούν και θα σχολιάζουν πολιτικοί κι επιχειρηματίες.

Για το ντεμπούτο της η World Post θα φιλοξενήσει συνέντευξη του προέδρου της Κίνας, Σι Ζινπίνγκ.

Στους ειδικούς συνεργάτες του site ανήκουν οι Τόνι Μπλερ, Μπιλ Γκέιτς αλλά και ο Γιώργος Παπανδρέου. Όπως ανακοινώθηκε το site θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις – βίντεο πρώην ηγετών, όπως ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Τόνι Μπλερ με θέμα την ανεργία των νέων στην Ευρώπη.

Η ιστοσελίδα θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός της Ελβετίας εντός του μήνα, ενώ συνιδιοκτήτης θα είναι ο μεγαλοεπενδυτής Νίκολας Μπεργκρούεν, που είναι γνωστός και ως “άστεγος δισεκατομμυριούχος”, επειδή προτιμά να ζει σε ξενοδοχεία και να μην έχει ιδιοκτησία.

Οι δυο συνιδιοκτήτες υποστηρίζουν ότι το νέο εγχείρημα δεν απευθύνεται μόνο στις ελίτ. Όπως έχει δηλώσει η Χάφινγκτον, δίνοντας το στίγμα της, “μπορείς να έχεις όλους εκείνους τους ανθρώπους που ηγούνται κυβερνήσεων και μεγάλων επιχειρήσεων κλπ, κλπ, να γράφουν δίπλα σε έναν άνεργο από την Ισπανία, έναν φοιτητή από τη Βραζιλία. Η καρδιά της HuffPo εδράζεται στην έλλειψη ιεραρχίας”.

Από την πλευρά του ο Μπεργκρούεν δήλωσε πως η νέα του επένδυση έχει φυσικά ως στόχο το κέρδος, αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν συμβεί, θα συνεχίσει να τη στηρίζει.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το νέο εγχείρημα θα στερήσει ακόμα περισσότερο ύπνο από την υπερδραστήρια, ελληνικής καταγωγής, Αριάνα που μόλις πρόσφατα παραπονέθηκε πως δεν κοιμάται αρκετά, αφού η ειδησεογραφική ιστοσελίδα Huffington Post, που ιδρύθηκε το 2005, έχει γίνει πλέον διεθνής, με οκτώ εκδόσεις εκτός ΗΠΑ, ενώ ετοιμάζονται αυτές της Βραζιλίας, της Νοτίου Κορέας, της Ινδίας και πιθανόν της Μέσης Ανατολής για το 2014.

Γεννημένη στην Αθήνα το 1950, η Αριάννα Στασινοπούλου σπούδασε οικονομικά στο Κέιμπριτζ, εργάστηκε στο BBC, έφυγε για τις ΗΠΑ το 1980, όπου ασχολήθηκε με τη συγγραφή βιογραφιών, οι οποίες γνώρισαν εμπορική επιτυχία.

Συντηρητικών αντιλήψεων, παντρεύτηκε τον εκατομμυριούχο και μετέπειτα βουλευτή των Ρεπουμπλικανών Μάικλ Χάφινγκτον. Ο γάμος τους δεν ευτύχησε, λόγω των αμφισεξουαλικών διαθέσεων του συντηρητικού βουλευτή, άφησε όμως πίσω του στην Αριάννα μεγάλη περιουσία και ισχυρές διασυνδέσεις, πλεονεκτήματα τα οποία της επέτρεψαν να κάνει σταδιοδρομία στον χώρο των διαδικτυακών μέσων. Το 2004 άλλαξε και πολιτικό στρατόπεδο, εγκαταλείποντας τον Μπους και “κλείνοντας το μάτι” στους Δημοκρατικούς και τον Τζον Κέρι. Το 2013, η Αριάνα ήταν στο Νο 56 της λίστας του περιοδικού Forbes με τις ισχυρότερες γυναίκες του πλανήτη.

Η ειδησεογραφική σελίδα Huffington Post είχε από την αρχή Δημοκρατική γραμμή κι ερχόταν σε μετωπική ρήξη με το συντηρητικό Drudge Report.

Σύντομα γνώρισε τεράστια επιτυχία και το 2011 πωλήθηκε στην αμερικανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών AOL, έναντι 316 εκατομμυρίων δολαρίων, μαζί με την απόλυση 9.500 υπαλλήλων της. Η Χάφινγκτον είχε επενδύσει μόλις ένα εκατομμύριο για να την ξεκινήσει και διατήρησε τον πλήρη έλεγχο του περιεχομένου της ιστοσελίδας την οποία επισκέπτονται 62 εκατ. άνθρωποι τον μήνα.

Όσο για τις αντιδράσεις των Αμερικανών φιλελευθέρων γι’ αυτή την αλλαγή ιδιοκτησίας, η οποία θα συνοδευόταν και από το τέλος του συνεργατικού μοντέλου, η Χάφινγκτον είχε έτοιμη την απάντηση: “Είναι καιρός να ξεπεράσουμε το ρήγμα Δεξιάς – Αριστεράς”.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.