Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Σκηνικό «ειδήσεων » ,“αντιφατικών φοβικών πληροφοριών" , επιχειρείται να διαμορφωθεί με φόντο το εκλογικό περιβάλλον του Μαΐου!

Του Χάρη Τσιοκα

 Σκηνικό «ειδήσεων » ,“αντιφατικών φοβικών πληροφοριών" , επιχειρείται να διαμορφωθεί με φόντο το εκλογικό περιβάλλον του Μαΐου! Κάπως έτσι -πέρα από τις «ενημερώσεις» -θα μπορούσε να ερμηνευτεί ο βομβαρδισμός "δεδομένων " που δέχεται η ελληνική κοινωνία , πριν αποφασίσει δια της ψήφου, την δική της επιλογή για τον συσχετισμό δύναμης που θα κατευθύνει τις εξελίξεις .. Ένα είναι όμως βέβαιο ,ότι αυτός ο ορυμαγδός «πληροφοριών και περιστατικών» με τον τρόπο που "δίνεται" στοχεύει να φορτίζει και εν τέλει , να «θολώνει» το κριτήριο της αξιολόγησης και της κρίσης που καλείται ο πολίτης να εκπέμψει στις εκλογές, ως δημοκρατικό δικαίωμα αλλά και ευθύνη ταυτόχρονα ! Σ αυτό λοιπόν το «περίεργο» τοπίουποκρύπτεται η αναμέτρηση δυο διαφορετικών πολίτικων επιδιώξεων , για το ζητούμενο του εκλογών! Η μια είναι η συντηρητική, και επιδιώκει την πολιτική συνέχεια , μέσα από την «διαχείριση του εκλογικού αποτελέσματος». Είναι αυτή που επιμένει ότι : - η συνταγή «εξόδου» από την κρίση είναι.. ορθή , - επίκειται η «έξοδος» εφ όσον τηρηθούν οι… υποχρεώσεις - απόδειξη είναι , τα δημοσιονομικά στοιχεία , και ότι , οι αστοχίες που έχουν ως επίπτωση την συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης ,της εργασίας ,του κοινωνικού κράτους ,της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης θα αντιμετωπισθούν με τη ανάπτυξη που θα.. ακολουθήσει !

Αυτές είναι οι παραδοχές "του αναγκαίου" μονόδρομου της εξόδου ,που οδηγούν στην ανάγκη , όσων πολιτικών δυνάμεων συντάσσονται , να αντιμετωπίζουν τις εκλογές του Μαΐου , όχι ως ευκαιρία για διαμόρφωση νέων συσχετισμών δύναμης για διορθώσεις και αλλαγές , αλλά ως πρόβλημα διαχείρισης του μηνύματος του εκλογικού αποτελέσματος προκειμένου να διασφαλιστεί η..πολιτικη συνεχεια ! Γι αυτό: Η συζήτηση για τη μετάθεση του χρόνου των ευρωεκλογών , μ αυτή των αυτοδιοικητκων Η επίκληση ,η και η παρουσίαση φοβικών για την κοινωνία και την οικονομία διλημμάτων Η μεταφορά της πολιτικής αντιπαράθεσης από τα κοινωνικά , οικονομικά και θεσμικά ζητούμενα σε προσωπικού χαρακτήρα συγκρούσεις ,και O "ηγεμονικά πλέον μονομερής ρόλος ερμηνειών των γεγονότων" που παρουσιάζει η "φοβική επικοινωνιακή δημοκρατία" φωτογραφίζουν , πως το ζητούμενο του συντηρητισμού δεν είναι η αντιστοίχηση και ο μετασχηματισμός του εκλογικού μηνύματος σε άλλες πολιτικές και κυβερνητικές δράσεις, αλλά η ικανότητα των δυνάμεων τον υπηρετούν να αποδίδουν ερμηνείες συνέχειας της ιδίας πολιτικής! Το περιβάλλον που επιχειρούν θέλουν να ευνοεί ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να «ερμηνεύεται» πως : -δεν θα αφορά τις ασκούμενες πολιτικές και το κυβερνητικό έργο , --η "συμμετοχή" στην κάλπη δεν τεκμηριώνει μήνυμα , --ο χαρακτήρας των εκλογών όσων ψηφίσαν , αφορά αλλά ζητούμενα ,κτλ

Η άλλη είναι , η προοδευτική προσέγγιση ,που επιδιώκει την ανάδειξη του εκλογικού μηνύματος , ως κοινωνική απάντηση , αίτημα αλλαγών ! Είναι αυτή που αντιμετωπίζει "τα γεγονότα, τις πληροφορίες" άρα και την εκλογική αναμέτρηση ως ευκαιρία διαμόρφωσης νέων συσχετισμών και συμμαχιών που θα αθροίσουν δυνάμεις για -- τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της Ευρώπης , -- της παραγωγικής βάσης και των λαών της! Και ότι αυτό προϋποθέτει , οι κυβερνήσεις αλλά και το ευρωκοινοβούλιο ,πως θα διεκδικήσουν να τεθούν ψηλά στην ατζέντα , θέματα που σχετίζονται όχι μόνο με την δημοσιονομική τακτοποίηση , αλλά και ---με την ανάπτυξη & την παραγωγική βάση, ---την οικονομική και φορολογική πολιτική ---την εργασία,& την αντιμετώπιση της ανεργίας, ---το κοινωνικό κράτος & την δημοκρατία , ---την διαφάνεια και την αλληλεγγύη! Ενώ λοιπόν αυτό το δίπολο επιδιώξεων δείχνει να «υποκρύπτεται» πίσω από τις αντιπαραθέσεις των κόμματων, η κοινωνία καλείται να αποφασίσει , να εκφράσει την δική της τελεσίδικη βούληση-εντολή ,ξεμπλέκοντας το κουβάρι των αντιφατικών και πολλές φόρες φοβικών «ενημερώσεων», επιλέγοντας στην πράξη ποια πολιτική επιδίωξη θέλει να ενισχύσει…χωρίς παρερμηνείες! Και επειδή η καταγραφή των νεων πολιτικων συσχετισμών θα είναι και καθαρή και νωπή εντολή , εκ των πραγμάτων αναλογικά θα είναι όχι μόνο συγκρίσιμη ...αλλά και διαμορφωτής εξελίξεων !Δηλαδη εντολεας διεργασιών..για το προοδευτικο η συντηρητικο πρόσημο της πολιτικης κατεύθυνσης και της χώρας και της κοινωνίας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.