Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Πες το βρε Παρι, με ...Εντολή Παπακωνσταντίνου δινει σήμερα εντολές ο Σαμαράς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος και ο βουλευτής Γιάννης Κουτσούκος, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής υποστήριξαν ότι η επιστροφή των χρημάτων είναι αποτέλεσμα νομοθετικών πρωτοβουλιών του κόμματος τους [enikos]

«Πρέπει να υπάρξει άμεση αποστασιοποίηση και διάψευση από την ΝΔ, γιατί αυτά τα 17 εκατ. ευρώ που επιστρέφονται, είναι αποτέλεσμα νομοθετικών ρυθμίσεων που μόνοι μας ψηφίσαμε. Γι' αυτό και ο κ. Τσοχατζόπουλος είναι φυλακή, γιατί δώσαμε, με συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο, τη δυνατότητα να μην παραγραφούν τα αδικήματά του», τόνισε ο κ. Κουκουλόπουλος.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Κουτσούκος επικαλέστηκε τις δύο νομοθετικές παρεμβάσεις που έγιναν, όπως είπε, επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ευθύνες πρώην υπουργών σε σχέση με το δημόσιο συμφέρον, για να τονίσει ότι «αυτές οι δύο ρυθμίσεις έφεραν τα σημερινά αποτελέσματα».

«Βρίσκονται σε εξέλιξη δικαστικές έρευνες και αποφάσεις που απασχολούν την κοινή γνώμη, ενώ το λοιδορούμενο ΠΑΣΟΚ δεν έχει πιστωθεί τίποτα. Αυτές οι δύο νομοθετικές πρωτοβουλίες ήταν απόφαση μας, για να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν», υπογράμμισε ο κύριος Κουτσούκος και πρόσθεσε:

«Προσπαθούν κάποιοι αυτό το θετικό αποτέλεσμα να το πιστωθούν πλαγίως. Είδα την αφίσα που λέει με εντολή Σαμαρά να επιστρέψουν τα 17 εκατ. και να δοθούν τα λεφτά στους φτωχούς. Είναι εντελώς ανιστόρητη. Αυτή την ρύθμιση δεν την ψήφισε η παράταξη σας κύριοι της ΝΔ. Όμως, χάριν αυτής της ρύθμισης έχουμε αυτά τα αποτελέσματα».

Epikairo: Διαβάζουμε από το wiki του παπακ:

[…] Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2010, με τους νόμους 3833/15.3.2010, 3842/23.4.2010, 3888/30.9.2010 θέσπισε διατάξεις για την αποτελεσματική λειτουργία του ΣΔΟΕ με τη συγκρότηση Ειδικού Τμήματος Ανάκτησης Περιουσιακών Στοιχείων και Κεφαλαίων που προέρχονται από εγκληματικές δραστηριότητες, τα ποινικά αδικήματα της φοροδιαφυγής, όπως είναι η απόκρυψη εισοδήματος συμπεριλήφθηκαν ρητά στα αδικήματα που διερευνώνται από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τιμωρούνται μέχρι και με δήμευση περιουσιών, θέσπισε την άρση του τραπεζικού απορρήτου προβλέποντας υποχρέωση των τραπεζών, να διαβιβάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών κάθε στοιχείο οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος και διευκόλυνε τη δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης με ειδικές νομοθετικές προβλέψεις.

Η ιστορία έγραψε: Ο Παπακωνσταντίνου, επι Κυβέρνησης Παπανδρέου, θέσπισε τις ρυθμίσεις εκείνες, πάνω στις οποίες σήμερα πλειοδοτούν ή θα 'θελαν να πλειοδοτούν στην Συγκυβέρνση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Ο κύριος Κουτσούκος, να ναι καλά ο άνθρωπος, μια αναφορά την κάνει, στην κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ο σύντροφος Κουκουλόπουλος από την άλλη, ως άλλος Τζίμης Πανούσης που δεν μπορεί να πει «Νταλάρας», θυμήθηκε να δουλέψει ...πρώτο πληθυντικό!

Ένα είναι βέβαιο! Και οι δύο «λοιδορούσατε» τον εισηγητή που έφερε τους νόμους για το μαύρο πολιτικό χρήμα και τη φοροδιαφυγή, όταν τον στέλνατε στο ειδικό δικαστήριο! «Σύντροφοι»…
- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.