Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Οι «πολύφερνοι» Παπανδρεϊκοί...

Μια καλή κουβέντα για τον Γ. Παπανδρέου βρήκε να πει το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Θ. Μαργαρίτης σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, στέλνοντας μηνύματα με πολλούς αποδέκτες στον χώρο της Κεντροαριστεράς. [ethnos]

Εδωσε τα εύσημα στον πρώην πρωθυπουργό για την επιλογή του να στηρίξει τον Γ. Καμίνη και όχι κάποιο κομματικό στέλεχος για τον Δήμο της Αθήνας στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα να κερδηθεί ο δήμος. Οι αναφορές του Θ. Μαργαρίτη στον θετικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν τις φήμες για διαύλους επικοινωνίας μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και ανθρώπων του Γ. Παπανδρέου. Εξάλλου είναι πρόσφατη η συνάντηση που είχε ο Θ. Μαργαρίτης με τη Ρ. Βάρτζελη σε κεντρικό εστιατόριο των Αθηνών. Αναμένονται εξελίξεις...

Epikairo: Όλοι μιλούν για τον Παπανδρέου και για τους Παπανδρεϊκούς, αλλά μέχρι στιγμής ούτε ο πρώην πρωθυπουργός, ούτε ο "στρατός των ατάκτων" δεν έχει μιλήσει. Δεν χωρά αμφιβολία ότι επί Παπανδρέου αναδείχθηκαν νέα, μοντέρνα, δυναμικά στελέχη και μυαλά, που μετά το Νοέμβρη του 2011 προτίμησαν την αποχή και την ιδιώτευση, αποστρέφοντας το βλέμμα τους στο πραξικόπημα Βενιζέλου και τον τυχοδιωκτισμό Σαμαρά. Επειδή ακριβώς ο Παπανδρέου δημιούργησε με το όραμά του μια νέα γενιά στελεχών, με αξιοσημείωτη διείσδυαη και στις νεαρότερες ηλικίες, αυτή η γενιά είναι επίζηλη για κόμματα όπως η ΔΗΜΑΡ, που μάλιστα εμφανίζει προβλήματα ηλικιακής ανανέωσης.

Κάθε κόμμα της ευρύτερης κεντροαριστεράς θα ήθελε αυτά τα στελέχη και είναι σίγουρο ότι από την επομένη θα έβλεπε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τα στελέχη αυτά είμαι μαθημένα στα δύσκολα και έχουν μάθει να υποστηρίζουν την άποψή τους ως το τέλος, ακόμα και όταν όλοι οι άλλοι λένε ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη Δύση (περίπτωση δημοψηφίσματος). Όμως υπάρχει και κάτι που δεν ξεχνιέται: Η ΔΗΜΑΡ συμμετείχε στην στημένη αθλιότητα Σαμαρά-Βενιζέλου να στείλουν τον Παπακωνσταντίνου σώνει και ντε στο Ειδικό Δικαστήριο. Επίσης η ΔΗΜΑΡ τον ένα χρόνο που ήταν στην κυβέρνηση ξήλωσε κι αυτή με τα χεράκια της το πουλόβερ των μεταρρυθμίσεων που είχαν γίνει τη διετία, ειδικά στο κράτος και τη δημόσια διοίκηση (4-2-1). Της αναγνωρίστηκε η αξιοπρεπής αποχώρηση από την κυβέρνηση λόγω της ΕΡΤ και σίγουρα είναι μια φωνή που πρέπει να ακούγεται στο χώρο της κεντροαριστεράς.

Στο δια ταύτα, στο χώρο της κεντροαριστεράς υπάρχουν δύο συσπειρώσεις, από την μια πλευρά της βενιζ-"Ελιάς" των εκσυγχρονιστών του Σημίτη και των "58" και από την άλλη της ΔΗΜΑΡ, που προσπαθεί να συσπειρώσει και στελέχη του Παπανδρέου, ποντάροντας στον έμφυτο αντι-βενιζελισμό τους. Ωστόσο εδώ είναι και η ουσία: Οι Παπανδρεϊκοί δεν είναι "αντί", όπως είναι η ΔΗΜΑΡ αυτή τη στιγμή (αντί-Βενιζέλος, αντί-ΣΥΡΙΖΑ), ούτε στηρίζουν τον Παπανδρέου από αντίδραση. Αντίθετα είναι άνθρωποι που ταυτίζονται με το όραμα Παπανδρέου, το πολιτικό του ήθος, τις ιδέες και τη δημοκρατικότητα του. Για να μην έχουν σπεύσει να προσχωρήσουν σε καμία από τις δύο συσπειρώσεις, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Και μιλάμε για ανθρώπους με βαθιά κοινωνική διείσδυση και κοινωνική αναγνωρισιμότητα, που μπορούν να κινητοποιήσουν, όπως και η αναφορά τους εξάλλου, αδιαμεσολάβητα και άμεσα.

Ο Παπανδρέου έφερε στο τραπέζι μια συγκεκριμένη ατζέντα, που ξεδιπλώθηκε παρά το γεγονός ότι η χώρα βρισκόταν υπό καθεστώς μνημονίου, όπως ο Καλλικράτης, η ιθαγένεια, η Διαύγεια, η Ανοικτή Διακυβέρνηση, οι νόμοι Καστανίδη για τη διαφθορά των κρατικών αξιωματούχων, ο νόμος για τα Πανεπιστήμια, ο ΕΟΠΠΥ, η ανεξάρτητη ΕΛΣΤΑΤ, ο οικονομικός εισαγγελέας και τόσα μα τόσα άλλα. Αυτή η ατζέντα θα αποτελέσει και την βάση όπου θα στηριχθεί μια νέα προσπάθεια, όποτε κι αν προκύψει. Επ' αυτού, καθείς καλοδεχούμενος..
- See more at: http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.