Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014

Αναξιοποίητη η λίστα Λαγκάρντ, αλλά στο Ειδικό Δικαστήριο ο άνθρωπος που την έφερε. Ε και ;Με βηματισμό χελώνας προχωρά ο έλεγχος του ΣΔΟΕ για τους καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ. [iefimerida]


Ο επικεφαλής της αρχής Θεσμών και Διαφάνειας Στέλιος Στασινόπουλος είπε στους βουλευτές της επιτροπής θεσμών ότι ο έλεγχος ξεκίνησε μετά το καλοκαίρι και ότι από την λίστα των 1.700 ατόμων, έχουν ξεκινήσει οι έλεγχοι μόνο σε 266 περιπτώσεις από τις οποίες οι 155 βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο. Μάλιστα έκπληκτοι οι βουλευτές τον άκουσαν να υποστηρίζει πως μέσα στον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και θα παρουσιαστούν αποτελέσματα. Παράλληλα ανέφερε πως έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε έξι άτομα, των οποίων τα ονόματα είναι στη λίστα Λαγκαρντ και αποδείχθηκε πως έχουν αποκρύψει 10 εκατ. ευρώ. Ωστόσο τόνισε πως δεν είναι στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ να τα εισπράξει.


Ο κ.Στασινόπουλος τόνισε πως η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι οι τράπεζες έστειλαν μαζικά στοιχεία και όχι ανά φορολογούμενο. «Ο εφοριακός δεν μπορούσε να επέμβει, ήταν αδύνατον, έπρεπε να προηγηθούν άλλες διαδικασίες που δεν ανήκαν μέχρι τώρα στην αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ, έπρεπε να μπορέσουμε όλα αυτά τα στοιχεία να τα κάνουμε κατά φορολογούμενο για να είναι επεξεργάσιμα.. Έπρεπε κάποιος να τα διαχωρίσει και αυτό το έκαναν οι άνθρωποι της πληροφορικής, αν δεν ήταν αυτοί θα ήταν πολύ δύσκολος ο έλεγχος να γίνει», τόνισε ο κ.Στασινόπουλος. Σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί, όπως είπε, και το γεγονός ότι οι ελεγκτές έπρεπε να περάσουν για μήνα και ένα σεμινάριο.Στο αρχείο η λίστα Λιχτενστάιν 

Σε ότι αφορά τη λίστα του Λιχτενστάιν, ο κ. Στασινόπουλος είπε ότι «μπήκε στο αρχείο με πράξη των ελεγκτών από το 2011», ενώ η λίστα των ακινήτων του Λονδίνου ελέγχεται από τις ΔΟΥ. Αναφορικά με την λίστα με τα εμβάσματα των 54.000 φορολογουμένων που κατά το κρίσιμο διάστημα 2008-2011 έστελναν στο εξωτερικό, ο προϊστάμενος του ΣΔΟΕ δήλωσε ότι η εν λόγω λίστα ελέγχεται από τη γενική γραμματεία δημοσίων εσόδων και όχι από το ΣΔΟΕ.

- Epikairo: Κατά τα άλλα παραπέμφθη στο Ειδικό Δικαστήριο ο άνθρωπος που την έφερε στην Ελλάδα και για το ότι εκείνη μένει αναξιοποίητη για 3 και πλέον χρόνια το περνάμε στο ντούκου. Εκεί οι "χελώνες" ξαφνικά μετατρέπονται σε λαγούς.. 

www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.