Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μύρισε '89..

Αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, για το πώς η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, αφήνουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω non paper που διένειμε. [TheToc]

Κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση ότι εξέδωσε αθωωτικό πόρισμα για την κυβέρνηση Παπανδρέου

Παίρνοντας αφορμή από τις απαντήσεις που η σημερινή κυβέρνηση έδωσε στο ερωτηματολόγιο της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Μνημόνιο, ο ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε τα εξής: «Με τον τρόπο που απάντησε στο ερωτηματολόγιο των δύο συνεισηγητών, η κυβέρνηση εξέδωσε αθωωτικό πόρισμα για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Τόσο για την οργανωμένη διολίσθηση προς το πρώτο Μνημόνιο όσο και για την πρωτοφανή επιβολή στο Κοινοβούλιο της εν λευκώ εξουσιοδότησης προς τον τότε υπουργό Οικονομικών για την αποδοχή του Μνημονίου. Προφανώς, διότι η συνοχή της σημερινής κυβέρνησης, η οποία, κάθε μέρα που περνά, κρέμεται από μια όλο και πιο λεπτή κλωστή, προηγείται της αλήθειας. Έτσι, όμως, ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ενταφιάζει στην πλήρη ανυποληψία τα Ζάππεια που εκείνος αριθμούσε, ως αυτό που πραγματικά ήταν – φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες τα Ζάππεια, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Η υπόμνηση για τη «μία και μόνη εξεταστική» που είχε προεκλογικά υποσχεθεί ο κ. Σαμαράς έρχεται εξάλλου την ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε ακριβώς αυτό: τη σύσταση, δηλαδή, εξεταστικής επιτροπής, από την επόμενη Βουλή, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, σύμφωνα με τη δέσμευση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο οποίος, συν τοις άλλοις, μοιάζει να αψηφά τυχόν απώλειες από παραδοσιακούς παπανδρεϊκούς ψηφοφόρους, αντιθέτως φαίνεται πως προσβλέπει στην ικανοποίηση του λαϊκού αισθήματος περί απονομής της δικαιοσύνης, θέμα που είχε υπογραμμίσει και κατά την προχθεσινή συνάντησή του με δικαστές.


Epikairo: Μύρισε '89, ας το έχουν αυτό υπόψη τους οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές. Ήδη το "Έθνος" έριξε την ιδέα την περασμένη Κυριακή, παίζοντας το σενάριο του Μεγάλου Συνασπισμού ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή για την ώρα μοιάζει εξαμβλωματικό και πέρα από κάθε φαντασία, δεν θα ήταν πρώτιστη πράξη εθνικής ενότητας η από κοινού σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πρώτο μνημόνιο του "επάρατου" Παπανδρέου; Πως αλλιώς να δικαιολογήσουν την μετεκλογική τους σύμπραξη, ο δικομματισμός του ψεύδους. Αμφότεροι επιδιώκουν το ξήλωμα της διετίας Παπανδρέου από διαφορετικές αφετηρίες: Οι μεν, επανιδρύοντας το παλαιοκομματικό κράτος στο όνομα του μνημονίου, οι δε θέλοντας να εφορμήσουν στην εξουσία στο όνομα της καταγγελίας του μνημονίου.

Πόσο ωραία θα δέσει η ιστορία, με τον εξορκισμό του "προδότη" μέσα από μια εξεταστική επιτροπή. Ειδικά αν έχει πάει και ο έτερος "προδότης", ο Παπακωνσταντίνου στην φυλάκα, θα δέσει ταμάμ το σκηνικό της αρχαγγελικής κάθαρσης. Προτείνουμε τέλος, όταν θα διεξάγεται η συζήτηση για την συγκρότησή της, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να διοργανώσουν διαδηλώσεις στο Σύνταγμα, όπως τον Ιούνιο του 2011, ξέρουν αυτοί.

Άντε βρε, με το καλό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξουν και Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Κώστα τον Καραμανλή ή τον Δημήτρη τον Αβραμόπουλα τον Μάρτιο του 2015


- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.