Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2013

Να τος να τος πετιέται Βαγγέλη!

Σκληρή απάντηση του μεγάλου μας συνθέτη στον Ευ. Βενιζέλο που τον...πρότεινε για την Προεδρία της Δημοκρατίας. [opinion24.gr]

Να μην τον εμπλέκουν "στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους", ζητάει ο Μίκης Θεοδωράκης με αφορμή την πρόταση του Ευάγγελου Βενιζέλου να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δεδομένου ότι η συζήτηση γύρω από το όνομά του συνεχίζεται με δημοσιεύματα -την ώρα που ο μεγάλος μας συνθέτης ταλαιπωρούνταν από μία εμπύρετη ίωση που τον κράτησε για αρκετές ημέρες σε ιατρικό κέντρο-, ο Μίκης Θεοδωράκης προέβη σε δήλωση στην οποία αναφέρει: "Στο επίκεντρο της εθνικής μας κρίσης βρίσκεται και η διαρκώς οξυνόμενη κρίση του προσωπικού της υποτέλειας λόγω της φθοράς που υφίστανται τα μέλη του, καθώς είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα αντιλαϊκά μέτρα των ξένων Καγκελαριών που από το 2011 κατέχουν τη χώρα, μεταξύ των οποίων μέτρων ήταν και το να καταδικάσουν σε σιγή όσους και όποιους συνεχίζουν να σκέφτονται και να μάχονται αντιμνημονιακά και αντισυστημικά. Ένας απ' αυτούς υπήρξα και είμαι κι εγώ, γεγονός που το γνωρίζουν όλοι".

Ο Μίκης Θεοδωράκης αναρρωτιέται: "Πώς είναι λοιπόν δυνατόν να με εμπλέκουν στα παιχνίδια τους οι παντός είδους εκπρόσωποι του προσωπικού της υποτέλειας και μάλιστα ως παράγοντα λύσης στο πρόβλημά τους; Άλλωστε μόλις προχθές ανέπτυξα στην Ακαδημία Αθηνών την άποψή μου υπογραμμίζοντας ότι η «Μόνη Λύση» είναι η κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας".

Καταλήγει λέγοντας: "Μπροστά σ' αυτό τον Στόχο, ας μου επιτραπεί να θεωρώ τα πολιτικά παιχνίδια που απασχολούν το υπάρχον πολιτικό δυναμικό σαν ένα τμήμα της βαθειάς κρίσης ενός πολιτικού χώρου ο οποίος εγκατέλειψε προ πολλού τον ελληνικό λαό τυφλωμένος από πολιτικές φιλοδοξίες και απέναντι στον οποίο η δική μου θέση είναι η κάθετη αντίθεση και η ανθρώπινη θλίψη".

Epikairo: Ο Μίκης αποφάσισε να μην φορέσει ένα από τα καπέλα που μοίρασε ο Βαγγέλης, τότε στη λεγόμενη "Δευτέρα των καπέλων", όπου στη συνέντευξή του στον Πρετεντέρη τον πρότεινε, δίχως να ρωτήσει κανέναν, για πρόεδρο της Δημοκρατίας. Η παραπάνω σκληρή ρήση του Θεοδωράκη επιβεβαιώνει δύο πράγματα: Ότι η πρόταση Βενιζέλου συγκαταλέγεται στο ανθολόγιο με τις "άσφαιρες βενιζελιές". Και επιπλέον ο άνθρωπος επιβεβαιώνει αυτό που ο Βενιζέλος κατάπιε αμάσητο. Δεν μπορείς να προτείνεις για πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν άνθρωπο που ταυτίστηκε με την πλατεία και τους "αγανακτισμένους" το 2011, όταν εν χορώ έβριζαν τον Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ, τη Βουλή και τη Δημοκρατία. Πως διάολο σκέφτηκε ο Βαγγέλης να προτείνει σ' ένα αξίωμα που υποτίθεται ενώνει τους Έλληνες και συνιστά παράγων ρύθμισης του πολιτεύματος, τον άνθρωπο που δίχασε τους Έλληνες σε προδότες και πατριώτες;

Επειδή έχουμε να κάνουμε για Βενιζέλο, κάνω μια σκοτεινή σκέψη, έτσι για την αλητεία. Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του Μίκη και της ευάλωτης υγείας του, παραθέτω το άρθρο 34 παρ. 1 του Συντάγματος: "Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όταν απουσιάζει στο εξωτερικό περισσότερο από δέκα ημέρες, αν πεθάνει, παραιτηθεί, κηρυχθεί έκπτωτος ή αν κωλύεται για οποιονδήποτε λόγο να ασκήσει τα καθήκοντά του, τον αναπληρώνει προσωρινά ο Πρόεδρος της Βουλής. Αν δεν υπάρχει Βουλή, ο Πρόεδρος της τελευταίας Βουλής και, αν αυτός αρνείται ή δεν υπάρχει, η κυβέρνηση συλλογικά". Βρες που κρύβεται ο Βαγγέλης πίσω από τη διάταξη..

http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.