Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Πού να σταθεί ο ΓΑΠ εκεί μέσα που υπάρχει ο ανθός της διανόησης και της ευφράδειας;

Είναι γεγονός ότι ο Γιώργος δεν είχε την ευφράδεια ούτε του Βενιζέλου, του Σαμαρά, του Μιχαλολιάκου, του Καμένου, ούτε του μεγάλου ηγέτη, του Τσίπρα.

Κυρίως, δεν είχε τη μαγκιά τους.

Ούτε ένα “μαντάμ Μέρκελ”, ούτε ατάκες εξυπναδίστικες από το Βήμα της Βουλής, ούτε απειλές για ολοκαύτωμα στην ευρωζώνη. Πολύ μονοκόματος βρε παιδί μου και πολύ ευγενικός για έλληνας πολιτικός.
Πού να σταθεί εκεί μέσα που υπάρχει ο ανθός της διανόησης και της ευφράδειας;Λίγος μπροστά στα μεγαθήρια που παρακολουθήσαμε στις τελευταίες συνεδριάσεις και μας καθήλωσαν με τον λόγο τους.

Και επειδή πολιτικά πιά δεν γίνεται να τον κρίνουν οι αντίπαλοί του, γιατί τώρα οι μεν ακολουθούν πολύ πιο πιστά από εκείνον τα μνημόνια και πανηγυρίζουν για το πρωτογενές πλεόνασμα, που εκείνος με κόστος κατάφερε, οι δε καταλαβαίνουν ότι και το νόμισμα είναι τελικά φετίχ αλλά και από την ευρωζώνη δεν γίνεται να βγούμε, όπως έταζαν, τώρα του κάνουν σκληρή κριτική για το αν τρώει καμιά φορά σε ταβέρνα, αν αθλείται, αν μιλάει, αν συναντιέται με ξένους ηγέτες, αν πηγαίνει σε ξένα πανεπιστήμια, αν ταξιδεύει, αν τολμάει τελικά και αναπνέει, αν……για να μην πω τίποτα χειρότερο.

Όσο για το δημοψήφισμα, αφού δεν έγινε πριν το Καστελόριζο, δεν το ήθελαν οι αριστεροί δημοκράτες μετά και προτίμησαν να υποστηρίξουν τη θέση του Σαρκοζί, που μέχρι τότε έβριζαν. Ειδικά ο Κουράκης αγωνιούσε στα τηλεοπτικά δελτία τότε μήπως μας πετάξουν έξω από το ευρώ, που αυτός και το κόμμα του δεν το ήθελαν.
Φυσικα, αν γινόταν τελικά τότε το δημοψήφισμα, μετά δεν θα είχε δουλειά ούτε ο Σαμαράς ούτε ο Τσίπρας και όλο το αντιμνημονιακό συνάφι.

Αν ο λαός αποφάσιζε ότι ήθελε τη δανειακή σύμβαση, θα έπρεπε να το βουλώσουν και να σταματήσουν τους λαϊκισμούς, αν δεν την ήθελε θα έπρεπε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να προτείνουν ρεαλιστικό σχέδιο αποφυγής της χρεοκοπίας, κάτι που φυσικά δεν είχαν.

http://nafpliotis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.