Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

1. Ο καθένας εδώ μέσα, από τον πρόεδρο μέχρι τον κάθε ομιλητή, λέει τις δικές του "αλήθειες", έχει τη δική του αφήγηση. Όπως τα βλέπει ο ίδιος ή θέλει να τα βλέπουν οι άλλοι. ΄Αρα όλοι είμαστε υπό έλεγχον γιαυτά που λέμε και τον τρόπο που τα λέμε και άρα όλοι κρινόμαστε.

2.Για να δικαιολογήσουμε την εν λευκώ συνεργασία με τη ΝΔ ας μην χρησιμοποιούμε ως δικαιολογία τη συνεργασία με ΝΔ και ΛΑΟΣ μετά την παραίτηση Παπανδρέου από την πρωθυπουργία. Γιατί τότε έγιναν άλλα πράγματα, με πολλές παρεκκλίσεις και το ξέρουμε...

3. Τη " σταθερότητα" της χώρας τη θέλουμε όλοι, τη βάζουμε πάνω από το κομματικό μας συμφέρον γιατί εμείς δεν γυρίζουμε τα Ζάππεια σε 3 επεισόδια σαν τον Σαμαρά.

- Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να εμπλεκόμαστε σε μια συγκυβέρνηση χωρίς κανένα στίγμα, με μια προγραμματική συμφωνία - ευχολόγιο που ήλθε ενάμισυ χρόνο μετά και την μάθαμε από τα ΜΜΕ. -Συμμετείχαμε απαράδεκτα μαζί με και με τη ΔΗΜΑΡ στην μοιρασιά των κρατικών θέσεων όπως τον παλιό καλό καιρό.
- Oχι απλώς συμμεριζόμαστε το success story του κ.Σαμαρά, αλλά σήμερα το ακούσαμε και πιο διανθισμένο. Λες και ζούμε σε άλλο κόσμο. Βασισμένο σε μια καθημερινή φτωχοποίηση, σε μια δυσθεώρητη ανεργία και τη λέξη ανάπτυξη στα απαγορευμένα κατάστιχα. Με την ΠΑΙΔΕΙΑ, την ΥΓΕΙΑ ολοένα και χειρότερη. Με το τραπεζικό σύστημα ανεξέλεγκτο , με την ανεργία των νέων στο 60%.
- Με το προσδοκώμενο πλεόνασμα να έχει ήδη ταχθεί σε ένστολους κλπ αντί να επενδυθεί στη νέα γενιά που της το οφείλουμε,για τη μείωση της ανεργίας της.
- Να επιτρέπουμε τον κ. Σαμαρά να επαίρεται ανερυθρίαστα ότι "καταφέραμε τα πέντε τελευταία χρόνια τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στον πλανήτη". Και η μισή Κοινοβουλευτική μας Ομάδα να τον χειροκροτάει με πάθος στη Βουλή...

Πώς να πείσουμε τον πολίτη λοιπόν ότι εμείς δεν είμαστε σήμερα ΝΔ???
Με τον τρόπο αυτό εμείς χαρίζουμε το μέτωπο της σοβαρότητας στη Νδ που δεν της ανήκει και της κοινωνικής ευαισθησίας στον τραγικά ανεύθυνο και λαϊκιστή ΣΥΡΙΖΑ.

4. Το επιχείρημα ότι πηγαίνοντας καλά η χώρα θα πάει καλά και το ΠΑΣΟΚ, εκτός από πρωτοφανές είναι και ανίσχυρο, είναι υπεκφυγή και δεν πείθει και κανέναν.

5. Ποιος αποφάσισε, η "εθνικά αναγκαία" συγκυβέρνηση με τη ΝΔ (εγω πιστεύω ότι δεν έπρεπε να συμμετέχουμε στην κυβέρνηση αλλά να στηρίζουμε όπου πιστεύαμε ότι χρειάζεται) να εξαντλήσει την τετραετία, αφού υποτίθεται ότι τη Άνοιξη θα βγούμε από το μνημόνιο?

6. Ως προς την Κεντροαριστερά. θεωρώ θετικό να εκφράζονται αγωνίες, να διατυπώνονται προτάσεις από διάφορες κινήσεις , αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπεκφεύγει μέσα από αυτές. Δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από κανέναν.

7.Τέλος το φορτίο να ανήκει κανείς σήμερα στην δημοκρατική παράταξη και στο ΠΑΣΟΚ, είναι πολύ βαρύ για όλους μας. Από την ηγεσία μέχρι τον απλό ψηφοφόρο. Κυρίως όμως για τον απλό ψηφοφόρο είναι πολύ πιο βαρύ από πολλούς εμάς. Χάρες λοιπόν δεν κάνει κανένας σε κανέναν για να βρίσκεται εδώ μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.