Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013

Επίκαιρο σύνθημα «η επανάσταση του αυτονόητου»

Ένα σύνθημα της κυβέρνησης Παπανδρέου, επίκαιρο και σήμερα, «θυμήθηκε» ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, με αφορμή μία ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα του υφυπουργού – βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου.
«Η επανάσταση του αυτονόητου», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, θυμίζοντας την ύπαρξη του νόμου που τώρα γίνεται πράξη από το 1982 ακόμα, επί κυβερνήσεως ενός άλλου Παπανδρέου, του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα. Ποια είναι η απόφαση του κ.Κεδίκογλου; Ότι οι Γενικές Συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Εκπαιδευτικών θα πραγματοποιούνται στο εξής εκτός σχολικού ωραρίου.

Μας πήρε δηλαδή, 31 χρόνια -και ποιος ξέρει πόσες χαμένες ώρες από την εκπαίδευση των μαθητών- για να εφαρμόσουμε το αυτονόητο, που παρόλα αυτά χρειάστηκε θέσπιση δια νόμου. Οι καθηγητές να μην συνεδριάζουν για τα αιτήματα ή τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους κάθε φορά σε ώρες μαθημάτων. Και αυτό διότι «στη σημερινή εποχή των αυξημένων εκπαιδευτικών αναγκών», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, σκοπός είναι να σταματήσουν οι μαθητές να χάνουν ώρες από τα από τα μαθήματά τους για συνδικαλιστικές ανάγκες, «καθώς αυτές μπορούν να καλυφθούν εκτός του χρόνου απασχόλησης των συνδικαλιστών»…

http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.