Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Ποια συμφέροντα κρύβει ο πόλεμος κατά του ΟΚΑΝΑ

Μείζον θέμα για την κυβέρνηση έχει δημιουργήσει η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή με τις καταγγελίες κατά της Προέδρου του ΟΚΑΝΑ Μένης Μαλλιώρη.

Το θέμα έχει φθάσει στο Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά καθώς και στον αντιπρόεδρο Ευάγ. Βενιζέλο, τους οποίους ενημέρωσε εγγράφως η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Μ. Μαλλιώρη υπέβαλε την παραίτησή της στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή.

Η κα Μαλλιώρη μιλώντας στο matrix24.gr διαψεύδει ότι ο κ. Γεωργιάδης έχει ζητήσει από χθες την παραίτησή της, είδηση που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αλλά και τους ισχυρισμούς της κ. Μακρή περί «μαύρης τρύπας» 3,5 εκατ. Ευρώ στον ΟΚΑΝΑ, ενώ αφήνει αιχμές κατά της υφυπουργού για παρέμβαση στο έργο της.

Η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έκανε λόγο για «μαύρη τρύπα» καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν υφίστανται παραστατικά για 3,5 εκατ. ευρώ.

Το matrix24.gr είναι σε θέση να γνωρίζει ότι πίσω από τον πόλεμο αυτόν που ξεκίνησε κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, αφού η προμήθεια της βουπρενορφίνης που χορηγείται από τον ΟΚΑΝΑ στους τοξικομανείς γινόταν μονοπωλιακά από συγκεκριμένη εταιρεία έναντι ποοσού 1,5 εκατ. Ευρώ το χρόνο, ενώ από το καλοκαίρι χορηγήθηκε άδεια και σε άλλη εταιρεία, η οποία προσέφερε το υποκατάστατο αυτό γενόσημο σε χαμηλότερη τιμή.

Για τον λόγο αυτό η κα Μαλλιώρη δρομολόγησε τη διενέργεια διαγωνισμού, ενώ η υφυπουργός Ζέτα Μακρή απαίτησε εγγράφως από την κ. Μαλλιώρη να συνεχίσει την προμήθεια από την ίδια εταιρεία χωρίς διαγωνισμό.

«Δεν υπάκουσα, τονίζει η κα Μαλλιώρη, και ενημέρωσα τον υπουργό, που μου είπε ότι καλώς κάνω και κάνω διαγωνισμό». Η άρνηση της κας Μαλλιώρη να υπακούσει στα κελεύσματα της υφυπουργού σήμανε και την απαρχή του πολέμου κατά της κ. Μαλλιώρη.

Πριν από 15 μέρες, σύμφωνα με την κ. Μαλλιώρη, η υφυπουργός άρχισε να απευθύνει ερωτήματα. «Της στείλαμε όλα τα στοιχεία, σε κούτες. Φυσικό είναι να έχει ερωτήματα. Οι υπηρεσίες του Οργανισμού λειτουργούν με νομιμότητα και διαφάνεια και είναι ανοιχτές σε κάθε έλεγχο. Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές».

Τέλος η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ ανέφερε ακόμη ότι παρέλαβε χρέος ύψους 37,5 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό από την προηγούμενη διοίκηση με υπερκοστολογήσεις έργων, «σύμφωνα με έκθεση του κ. Ρακιντζή».

http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.