Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2013

Άγριο "πέσιμο" στον Τσίπρα από τους καθηγητές του Φυσικού Κρήτης!

Καταπέλτης για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση του τμήματος
Με μία ανακοίνωσή του οι καθηγητές του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά τις δηλώσεις του από τις 5 Δεκεμβρίου για τους εννέα φοιτητές που διώκονται. Οι καθηγητές αποδομούν λέξη-λέξη την επιχειρηματολογία υπεράσπισής των φοιτητών από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τέλος ζητούν από τους βουλευτές να αποκηρύξουν τη βία σε κάθε της μορφή.

Διαβάστε την ανακοίνωση:
"Οι καθηγητές του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης με απογοήτευση πληροφορήθηκαν τη δήλωση του κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στις 5 Δεκεμβρίου 2013 ανέφερε :

«"Εκφράζω τη συμπαράσταση μου στους εννέα φοιτητές του Φυσικού Κρήτης, που διώκονται άδικα, γιατί μαζί με όλους τους συμφοιτητές τους διεκδίκησαν το αυτονόητο: να μην χαθεί η εξεταστική περίοδος μετά τις κινητοποιήσεις το φθινόπωρο του 2011. Η νέα γενιά, που τόσα υφίσταται στην Μνημονιακή περίοδο, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται επιπλέον με τιμωρητική διάθεση. Στο πρόσωπο των εννιά νέων, φοιτητών του Φυσικού Κρήτης, στηρίζουμε τη νέα γενιά, το δημόσιο Πανεπιστήμιο, την ίδια τη Δημοκρατία.»

Ο κ. Τσίπρας παραβλέπει να διευκρινίσει στη δήλωσή του ότι:

- Oι αποκαλούμενες “κινητοποιήσεις” αφορούν την κατάληψη από μικρή μερίδα φοιτητών του κτιρίου του Τμήματος Φυσικής επί 4 ημέρες, πράξη παράνομη η οποία είχε ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση της ομαλής εξέτασης για το σύνολο των φοιτητών σε μερικά από τα μαθήματα της εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2011.
- H αποκαλούμενη «διεκδίκηση» των φοιτητών αφορά την απόφαση μερικών εξ αυτών να κρατήσουν βίαια σε ομηρία 17 καθηγητές του Τμήματος Φυσικής επί δώδεκα ώρες στην αίθουσα συνεδριάσεων του Τμήματος. Η ομηρία αυτή είχε ως σκοπό να εκβιάσει τους καθηγητές και να τους εξαναγκάσει να συμφωνήσουν με συγκεκριμένες υπαγορευμένες «αποφάσεις».
- H αποκαλούμενη «άδικη δίωξη» αφορά την πειθαρχική τιμωρία αποκλεισμού από την εξέταση των μαθημάτων ενός εξαμήνου στους εν λόγω φοιτητές, τιμωρία η οποία ήταν αποτέλεσμα εφαρμογής του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας του Πανεπιστημίου Κρήτης από τα αρμόδια διοικητικά όργανα.

Οι καθηγητές του Τμήματος Φυσικής, εφαρμόζοντας την υφιστάμενη νομοθεσία η οποία ρητά απαγορεύει τη διεξαγωγή εξετάσεων κατά τη διάρκεια του εξαμήνου αλλά και σεβόμενοι βασικές δημοκρατικές αρχές, αρνήθηκαν να υποκύψουν στον εκβιασμό της μικρής μειοψηφίας φοιτητών η οποία επιμένει να ασκεί σωματική και ψυχολογική βία στους χώρους του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στο να παρέχουμε, κατά τα 35 έτη λειτουργίας του Τμήματος, την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εκπαίδευσης στο σύνολο των φοιτητών μας και συνεχίζουμε να επιτελούμε με συνέπεια το διδακτικό και ερευνητικό μας έργο. Τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας αποτυπώνονται στην επιτυχημένη επαγγελματική πορεία εκατοντάδων αποφοίτων και έχουν καταξιώσει το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ως ένα πρωτοπόρο Τμήμα στον ευρωπαϊκό χώρο εκπαίδευσης και έρευνας.

Ευελπιστούμε ότι οι εκπρόσωποί μας στο ελληνικό κοινοβούλιο μπορούν να εκτιμήσουν την προσπάθεια αυτή, θα αποκηρύξουν τη βία σε κάθε της μορφή στο χώρο του δημόσιου Πανεπιστημίου και θα μεριμνήσουν για τον σεβασμό και την εφαρμογή των νόμων, τους οποίους το ίδιο το κοινοβούλιο ψήφισε."

http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.