Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Οκ, το πιάσαμε το υπονοούμενο του «ανεπιθύμητου» Παπανδρέου

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να προφυλαχθεί από τυχόν απρόσμενες επιθέσεις, αλλά και να προστατέψει το ακαδημαϊκό του προφίλ, το οποίο επλήγη από το τελευταίο επεισόδιο που σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, όταν φοιτητες τον αποδοκίμασαν φραστικά, υιοθετεί ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την "περιοδεία" του στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά την υφήλιο. [enikos]

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι πρόσφατες παραδόσεις του στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα της διάσημης Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παρισιού (Sciences Po) πραγματοποιήθηκαν κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας, κάτι που συζητήθηκε έντονα στους γαλλικούς πανεπιστημιακούς κύκλους, αλλά και ανάμεσα στους φοιτητες του εν λόγω ιδρύματος. "Τα μαθήματα γίνονταν με κλειστές πόρτες, απευθυνόμενα μόνο στους φοιτητες του μεταπτυχιακού, δεν ήταν δηλαδή ανοιχτές διαλέξεις, ενώ πάντα έξω από την αίθουσα καθόταν σε καρέκλα ο προσωπικός φρουρός του κ. Παπανδρέου.

Παρόντες ήταν επίσης άλλοι δύο άνδρες της ασφάλειάς του, οι οποίοι έλεγχαν τον χώρο", αναφέρει στα "Παραπολιτικά" Έλληνας φοιτητής του Sciences Po. Ο ίδιος επισημαίνει ότι η προσωπική φρουρά του πρώην Πρωθυπουργού τον ακολουθούσε καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στους χώρους της σχολής. "Κάτι τέτοιο δεν έχουμε ξαναδεί από τα μέλη του διδακτικού προσωπικού εδώ, ακόμα και από πολιτικά πρόσωπα που έχουν έρθει να παραδώσουν σεμινάρια", προσθέτει.

Epikairo: Οκ, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Προσπαθούν να παρουσιάσουν τον Παπανδρέου σαν δημόσιο κίνδυνο, σαν ένοχο, που διώκεται από τους ανά τον κόσμο "αγανακτισμένους" Έλληνες. Μιας και είναι εξαιρετικά εύκολο να δημιουργηθούν εντυπώσεις, υπενθυμίζουμε απλά δύο περιστατικά που έλαβαν δυσανάλογη δημοσιότητα, τα οποία στην πραγματικότητα ήταν επικοινωνιακό χάπενινγκ:

Περίπτωση πρώτη: Θυμόμαατε όλοι τον "ξεσηκωμό των αστακών" στη Σάμο, όπου προγραμματιζόταν μεγάλη συγκέντρωση αγανακτισμένων έξω από το ξενοδοχείο που έμενε ο πρώην πρωθυπουργός. Τελικά το παλλαϊκό συλλαλητήριο μετετράπη σε συγκέντρωση παρέας πριν πάνε για ούζα στην παραλία, ωστόσό έμεινε η εμετική εκείνη αφίσα, που για λόγους αξιοπρέπειας και πολιτικού πολιτισμού δεν την αναδημοσιεύουμε.

Περίπτωση δεύτερη και πιο πρόσφατη: Μίλησαν όλοι για την φωνή λαού οργή θεού στη διάλεξη του Παπανδρέου στο Μάντσεστερ. Αν δει κανείς το επίμαχο βίντεο, θα ακούσει μόνο έναν χατζιαβάτη να αποκαλεί τον Παπανδρέου "καραγκιόζη". Φήμες λεν ότι ο εν λόγω ελληναράς έχει βγάλει διαρκείας στις pub της περιοχής.




Συμπέρασμα: Αν ο Παπανδρέου αποφασίσει να διοργανώσει μια ομιλία-διάλεξη εδώ στην Ελλάδα, το περίεργο είναι ότι και αυθόρμητη προέλευση θα έχει και δεν θα χρειαστεί να κηρυχθεί από πριν στρατιωτικός νόμος. Αναμφίβολα μεγάλη μερίδα των Ελλήνων, υπό το βάρος της κρίσης, δεν έχουν απαγκιστρωθεί από τον "μεγάλο θυμό" του "για όλα φταίει ο Παπανδρέου και το μνημόνιο", όπου σ' αυτό έχουν συμβάλλει και οι επικοινωνιακές πομφόλυγες των ΜΜΕ. Απλά εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι πολλά από τα παραμύθια που μας πλασάρουν, δεν έχουν απαραίτητα τον "ανεπιθύμητο" δράκο.

- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.