Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Δεν θα υπάρξει συμβιβασμός, «μπαμπούλας» το Grexit

Σύμφωνα με τον υπουργό παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας συμβιβασμός, γιατί η Ελλάδα έχει προοπτική και χωρίς τη χρηματοδότηση της Ευρώπης.

Ανεβάζει τους τόνους απέναντι στο ενδεχόμενο μια «έντιμης» συμφωνίας Τσίπρα - δανειστών η εσωκομματική αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον επικεφαλής της Π. Λαφαζάνη να επιχειρηματολογεί, επί της ουσίας, υπέρ της ρήξης με τους δανειστές.

Η Ελλάδα διαθέτει πολλούς εναλλακτικούς δρόμους και μπορεί να έχει προοπτική χωρίς τη χρηματοδότηση από ΕΕ και ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον υπουργό παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνηο όρος «έντιμος» συμβιβασμός είναι «Αδόκιμος και ρευστός» και η Ελλάδα έχει εναλλακτικές λύσεις σε αντίθεση με την Ε.Ε η οποία -όπως υποστηρίζει- σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας θα υποστεί θανάσιμο πλήγμα.

Ο κ. Λαφαζάνης σημειώνει πως «Συμβιβασμός δεν πρόκειται να υπάρξει, καθώς οι εταίροι ζητάνε νέα μέτρα μείωσης συντάξεων και μισθών, ξεπούλημα της χώρας, νέους φόρους και νέες απορυθμίσεις».

«Αν εταίροι και ΔΝΤ πιστεύουν ότι θα μας εκβιάσουν με όπλο την άρνηση χρηματοδότησης και ότι θα τρομοκρατούν εσαεί τον ελληνικό λαό με τον "μπαμπούλα" της πτώχευσης και του εθνικού νομίσματος πλανώνται πλάνη οικτρά. Η Ελλάδα διαθέτει πολλούς εναλλακτικούς δρόμους και μπορεί να έχει προοπτική χωρίς τη χρηματοδότηση από ΕΕ και ΔΝΤ και χωρίς τη ρευστότητα που δίνει με το σταγονόμετρο η ΕΚΤ προς τις τράπεζες», προσθέτει ο υπουργός σε άρθρο του στο περιοδικό Crash.

«Η κυβέρνησή μας δεν πρόκειται να υποταχθεί ούτε να παραδοθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνυπογράψει ποτέ νέα μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων», είναι η χαρακτηριστική αναφορά του κ. Λαφαζάνη.

http://www.thetoc.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.