Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Β. ΘΕΟΔΩΡΟΥ: Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΤΑΙΣΕ

Είναι προφανές ότι η επίθεση των νεαρών αντιεξουσιαστών εναντίον του Γιάννη Βαρουφάκη, είναι απολύτως καταδικαστέα. Ωστόσο, πρέπει να ειπωθούν ορισμένα πράγματα και να καταλογιστούν ευθύνες σε όσους εξέθρεψαν αυτό το τέρας για να επιτίθεται στους πολιτικούς τους αντιπάλους, πιστεύοντας, αφελέστατα, ότι δεν θα έρθει η σειρά τους.

Ευθύνη για το φαινόμενο έχει και ο ίδιος ο Γ. Βαρουφάκης. Όχι, βέβαια, γιατί πήγε να φάει σε ταβέρνα στα Εξάρχεια, ακόμα κι αν ήξερε ότι θα του επιτεθούν, ακόμα κι αν γνώριζε ότι εμφανιζόμενος στα Εξάρχεια θα προκαλέσει, μόνο με την εμφάνισή του. Αυτό το επιχείρημα ακούστηκε από διευθυντή ραδιοφωνικού σταθμού, αλλά είναι εντελώς απαράδεκτο.

Απλά, ο κ. Βαρουφάκης και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν πίστευαν και δεν πιστεύουν, ακόμα, ότι το τέρας χτυπάει, πλέον, την πόρτα τους.

Το τέρας, που απείλησε τον υπουργό Οικονομικών γεννήθηκε και εξετράφη την περίοδο 2010-2011. Ήταν τότε που φασίστες, αντιεξουσιαστές και συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες κάλυπτε, εμμέσως ή αμέσως, η ηγεσία του και σημερινή ηγεσία της κυβέρνησης. Τότε που όλοι αυτοί, δρώντας με φασιστικό τρόπο, προπηλάκιζαν κάθε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που έκανε δημόσια εμφάνιση, απειλώντας ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Από αυτούς τους προπηλακισμούς δεν ξέφυγε ούτε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δέχθηκε προπηλακισμούς από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και στο εξωτερικό. Όπως στο Βερολίνο, όταν πήγε να φάει σε ταβέρνα και όπως στο Λονδίνο, όταν είχε πάει να μιλήσει στο LSE.

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για εκδήλωση της δικαιολογημένης αγανάκτησης του λαού, την οποία εν πολλοίς προκάλεσε ο ίδιος, δρώντας παράλληλα με τη ΝΔ. Ο Τσίπρας με τον Σαμαρά, τους αντιεξουσιαστές και τους φασίστες.

Τότε, ο κ. Βαρουφάκης δεν είχε βρει ούτε έναν λόγο συμπάθειας προς τα θύματα αυτών των επιθέσεων, αν και ήταν μεταξύ εκείνων που τις προκαλούσε. Προφανώς και δεν έδινε εντολή στους τραμπούκους να προπηλακίζουν. Πυροδοτούσε, όμως, το κλίμα καθημερινά, με πύρινα άρθρα και πύρινες συνεντεύξεις και ομιλίες, όπως εκείνη στο Βελιγράδι που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλό του στους Γερμανούς.

Ο κ. Βαρουφάκης ήταν, την περίοδο 2010-2011 πολιτικός καθοδηγητής των «αγανακτισμένων» εμφανιζόμενος και ο ίδιος «αγανακτισμένος». Ήταν τότε που συνέλαβε την ιδέα να επενδύσει προσωπικά και πολιτικά στην κρίση για να αναδειχτεί ο ίδιος προσωπικά, χωρίς να ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Αυτό κάνει και από τότε που ο Α. Τσίπρας τον έχρισε υπουργό. Όλη του η συμπεριφορά δείχνει έναν άνθρωπο που ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την προσωπική του ανέλιξη.

Και το χθεσινό επεισόδιο στα Εξάρχεια, βοηθάει προς αυτή την κατεύθυνση και δεν έχει καμία σημασία ότι δεν το προκάλεσε ο ίδιος. Ορισμένα πράγματα προκύπτουν νομοτελειακά όταν κινούνται σε ένα συγκεκριμένο δρόμο, που έχει χαραχτεί με συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Ο κ. Βαρουφάκης απέκτησε σήμερα τη συμπάθεια πολλών από εκείνους που είχε προκαλέσει την αντιπάθειά τους, αλλά πρόκειται για κάτι που δεν θα διαρκέσει για πολύ.

Ο υπουργός Οικονομικών, καθώς βλέπει τη δημοτικότητά του να πέφτει ραγδαία, καθώς έχει απέναντί του όλους τους ομολόγους του στο eurogroup, καθώς πέφτουν οι μετοχές του στην κυβέρνηση και καθώς όλοι του επιρρίπτουν την ευθύνη για την κακή τροπή που πήραν οι σχέσεις της χώρας με τους εταίρους, χρειάζεται στηρίγματα για να πετύχει τον (ανομολόγητο, πλην διακριτό) σκοπό του.

Ο ίδιος έχει πει ότι παραιτήθηκε από σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, διότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν άκουγε τις εισηγήσεις του. Τώρα, τις εισηγήσεις του δεν τις ακούει ούτε ο Τσίπρας. Όσο τις άκουγε, έφερε το καράβι της χώρας ένα μέτρο από τα βράχια. Και τώρα σπεύδει να μπαλώσει τα αμπάλωτα και υποχωρεί με γρήγορα βήματα, μήπως και προλάβει να περισωθεί και ο ίδιος από την καταστροφή. Διότι προφανώς δεν θα πίστευε ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα κινδύνευε να μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας.

Τώρα, λοιπόν, που ο Τσίπρας δεν ακούει τις εισηγήσεις του, τι θα κάνει ο κ. Βαρουφάκης; Θα παραιτηθεί από υπουργός, όπως παραιτήθηκε από σύμβουλος του Παπανδρέου, που επίσης δεν τις άκουγε, ή θα επιλέξει την παραμονή του, διότι δεν θα έχει κανένα άλλο βήμα για να αναπτύσσει τις «μπαρουφειάδες» του;

http://agenda-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.