Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Δεσμεύονται τα διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών για μισθούς και συντάξεις (ΕΓΓΡΑΦΟ)


Δεσμεύονται τα διαθέσιμα των Δήμων και των Περιφερειών για μισθούς και συντάξεις (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου από την κυβέρνηση


Με τη δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθίσταται πλέον υποχρεωτική η δέσμευση των διαθέσιμων των Γενικών Φορέων της κυβέρνησης καθώς και των Δήμων και των Περιφερειών με αναδρομική μάλιστα ισχύ από τις 17 Μαρτίου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ΦΕΚ "Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, όπως αυτοί προσδιορίζονται από το ισχύον «Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης» που τηρείται με ευθύνη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης α΄ και β΄ βαθμού, υποχρεούνται να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας"

Επίσης, «εξαιρούνται οι Δημόσιες Επιχειρήσεις κατά την έννοια της παραγράφου 5 (σ.σ. εισηγμένες όπως ΔΕΗ κ.ά.) , οι Δημόσιοι Οργανισμοί κατά την έννοια της παραγράφου 6 (σ.σ. ΝΠΔΔ και ΝΔΙΔ με κρατική χρηματοδότηση άνω του 50%) του άρθρου 1 του Ν.3429/2005 (Α΄ 314) καθώς και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι δύνανται να μεταφέρουν τα ως άνω αναφερόμενα κεφάλαια στην Τράπεζα της Ελλάδος για τον ίδιο σκοπό. Επί των κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα ή θα κατατεθούν στους ανωτέρω λογαριασμούς της Τράπεζας της Ελλάδος εφαρμόζονται οι διατάξεις της περίπτωσης ζ' της παραγράφου 11 του άρθρου 15 του Ν. 2469/1997 (Α' 38), όπως ισχύουν».

Προς το παρόν από τη συγκεκριμένη ρύθμιση εξαιρούνται ΝΠΙΔ και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς θα μπορούν να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους, μόνο εάν οι διοικήσεις τους το επιθυμούν.

Η πράξη αυτή δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους έχουν φτάσει στο ναδίρ και για να μπορέσει το δημόσιο να εξοφλήσει μισθούς και συντάξεις πρέπει να μεταφέρει τα διαθέσιμα. (http://www.parapolitika.gr/)

Δείτε το ΦΕΚ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.