Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

«Επιτροπή για το χρέος» με τον υπαίτιο ΠτΔ να κόβει την κορδέλα;

Γραφείο Τύπου

Αθήνα, 5 Απριλίου 2015

Η πανηγυρική έναρξη της κατ” ευφημισμόν ονομαζόμενης «Επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους», είχε πράγματι όλα τα στοιχεία του πανηγυριού. Ακόμη και γελωτοποιό. Ο γνωστός για τα συνωμοσιολογικά, ποικίλης ύλης μυθεύματα κ. Καμμένος, για όσα υποστήριξε και πάλι σήμερα στη Βουλή, έχει ήδη καταδικαστεί από τη Δικαιοσύνη. Το γεγονός ότι, επαναλαμβάνει τα ψεύδη του ενδεδυμένος το θεσμικό ρόλο Υπουργού, χειροκροτούμενος από την – υποτίθεται – “πρώτη φορά αριστερά”, αποτελεί το λιγότερο ντροπή.

Επί της ουσίας όμως, η κυβέρνηση, σε αντίθεση με όσα προεκλογικά υποστήριζε, δεν μιλά πια για διαγραφή του χρέους.

Όταν αποδέχεται να βαφτίζεται «κοινοβουλευτική» μια Επιτροπή της Βουλής που μόνον θεσμική δεν είναι.

Όταν στην πανηγυρική συνεδρίασή της, καλείται να ανοίξει τις εργασίες της ο εκ των βασικών υπευθύνων για τον υπερδιπλασιασμό του χρέους και την εκτόξευση των ελλειμμάτων, αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων ρουσφετιών, Υπουργός Εσωτερικών επί των Κυβερνήσεων Καραμανλή και τώρα, με απόφαση του Πρωθυπουργού της «πρώτη φορά αριστερά κυβέρνησης», Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Ίσως, βέβαια, θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη η παρουσία του, αν εξηγούσε το πώς κατάφεραν να οδηγήσουν τότε τη χώρα σε κατάσταση αναγκαστικού δανεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.