Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ποιον ακριβώς απειλεί με την Χρυσή Αυγή η Ρένα Δούρου;

Κατά την διάρκεια της διάλεξής της σε δύο αμερικανικά πανεπιστήμια, το Princeton και της Νέας Υόρκης η κα Δούρου δεν άφησε περιθώρια παρανόησης για το στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ: «Μια αποτυχία μας θα ανοίξει το δρόμο στην ιδεολογία του μίσους, στην ιδεολογία του ναζισμού που εκπροσωπείται από το 2012 στη Βουλή από τη Χρυσή Αυγή». [iefimerida]...

Epikairo: Φθηνή πολιτική ανάλυση στα όρια του εκβιασμού από το «βαρύ πολιτικό πυροβολικό» του ΣΥΡΙΖΑ. Ειλικρινά, θλίβομαι με τέτοιου είδους εκφοβιστικά διλήμματα, ενόσω ανθεί η εθνολαϊκιστική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ υπό το πρίσμα των ΑΝΕΛ, που δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις για την άνοδο των εθνικιστικών ιδεών εντός της ελληνικής κοινωνίας.

Η σημερινή κυβέρνηση αξιοποίησε το θυμό και το μίσος του κόσμου για να φτάσει σε θέση εξουσίας. Τώρα που κάθισε στις καρέκλες, προσπαθεί να κατευθύνει το μίσος κατασκευάζοντας εξωτερικούς εχθρούς και εσωτερικούς «προδότες», την ίδιαακριβώς συνταγή που χρησιμοποιούν οι φασίστες.

Όπως ο Σαμαράς εδραίωσε το αντιμνημονιακό ρεύμα μέσα στην κοινωνία κατά τη διετία 2010-2011 και κατόπιν, μεταφερόμενος από την ουτοπία στον ρεαλισμό, άφησε σπόρους δεξιά (ΑΝΕΛ-Χρυσή Αυγή) αλλά και αριστερά του (ΣΥΡΙΖΑ), έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στη δημιουργία ενός εθνικιστικού ρεύματος που διεγείρει το θυμικό του Έλληνα ως προς τους εταίρους αλλά και τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και με αυτό τον τρόπο οδηγεί νομοτελειακά στην άνοδο του φασισμού.

Άλλωστε, το πολιτικό τρίπτυχο των ακροδεξιών κομμάτων είναι:

1) Οι ξένες δυνάμεις που θέλουν το κακό μας

2) Οι διεφθαρμένες εγχώριες πολιτικές ελίτ [δικαστήρια-εξεταστικές]

3) Οι μετανάστες


Αν πράγματι η κα Δούρου ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και όχι για το κόμμα της, καλό θα ήταν πριν εκσφενδονίσει αυτές τις απειλές, να κοιτάξει τον εαυτό της στον καθρέφτη. Και τότε ίσως, βλέποντάς την, ντυμένη τσολιά στο σύνταγμα ή στο γουδί να γυρίζει τα αρνιά, αντιληφθεί ότι αυτή στρώνει με ροδοπέταλα την πορεία προς τον φασισμό.

http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.