Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Ο νομπελίστας της χρεοκοπίας Παυλόπουλος δίνει μαθήματα στον Κρούγκμαν

«Η Ελλάδα είναι προσανατολισμένη στην παραμονή της στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Θα μείνει στην Ευρωζώνη» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος δέχθηκε τον Πολ Κρούγκμαν στο προεδρικό Μέγαρο. [newpost]

Ειδικότερα, ο κ. Παυλόπουλος είπε:

Η Ελλάδα είναι προσανατολισμένη στην παραμονή της στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη. Θα μείνει στην Ευρωζώνη και οι θέσεις και οι απόψεις σας, ιδίως στο τελευταίο σας βιβλίο "Τέλος στην ύφεση τώρα", μας βοηθούν προκειμένου με τους εταίρους μας να τροποποιήσουμε συγκεκριμένα σημεία του προγράμματος που μας έχει επιβληθεί. Ώστε με τις αλλαγές αυτές να βγούμε επιτέλους στις αγορές και να εξασφαλιστεί η αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας".

Απευθυνόμενος στον διακεκριμένο Αμερικανό οικονομολόγο, και αναφερόμενος στα όσα εκείνος είπε στη διάλεξή του στην Αθήνα, την Παρασκευή, συμπλήρωσε: «Με όσα είπατε και στη διάλεξή σας έχετε βοηθήσει σημαντικά στην προσπάθεια την οποία κάνει η Ελλάδα να παραμείνει όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Ευρωζώνη και να ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις της».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη συμβολή του κ. Κρούγκμαν στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, συμβολή που αναγνωρίζεται γενικώς. «Με όλο σας το έργο έχετε καταρρίψει αυτό τον μύθο της λεγόμενης "αναπτυξιακής λιτότητας". Χάρη σε σας κατά μεγάλο μέρος, αποδείχθηκε ότι η πολιτική λιτότητας υπονομεύει την ανάπτυξη και υπονομεύει του θεσμούς. Δυστυχώς, η πολιτική αυτή αυξάνει τις ανισότητες και δεν διασφαλίζει μια βιώσιμη ανάπτυξη στην παγκόσμια οικονομία, αλλά και στην ίδια την Ευρωζώνη» παρατήρησε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του ο κ. Κρούγκμαν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ευγενικά του λόγια, όπως είπε.

«Είναι ίσως υπερβολικά. Είμαστε, όμως, σε ένα σημείο καμπής κι εδώ και στην Ευρώπη. Γίνονται κινήσεις προς την κατάλληλη κατεύθυνση και θεωρώ ότι υπάρχει μια ευκαιρία, υπάρχει μια πιθανότητα, να κινηθούμε προς τα μπρος επιτέλους. Κι εγώ, βεβαίως, προσυπογράφω κι επικροτώ τη δουλειά σας συνολικά και τις σκληρές προσπάθειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα» σημείωσε.

Epikairo: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επιλογής Τσίπρα να επιλέξει τον Παυλόπουλο στη θέση του ΠτΔ: Από την ασφάλεια που του παρέχει ο θεσμός, μπορεί και κάνει "υψηλή κριτική" για το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα και τις επιλογές της "αναπτυξιακής λιτότητας", όταν εκείνος ως υπουργός Εσωτερικών του Καραμανλή διόγκωσε τον δημόσιο τομέα με 865.000 συμβασιούχους, συμβάλλοντας καίρια στο να οδηγηθεί η χώρα σε καθεστώς αναγκαστικού δανεισμού. Αλλά είναι πραγματικά για νόμπελ όταν καταφέρνεις να διπλασιάζεις το Δημόσιο, να συμβάλλεις στην παρ' ολίγο χρεοκοπία της χώρας, να μην απολογείσαι γι αυτό και τελικά να ανταμοίβεσαι στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Ο Κρούγκμαν κανονικά έπρεπε σήμερα να του ζητήσει αυτόγραφο..
http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.