Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ο Τσίπρας καταγγέλλει ανατροπή Παπανδρέου τον Νοέμβριο του 2011: Τότε που ήταν ακριβώς;

Ξεκινώντας την ομιλία, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αφού ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι για τη χώρα υπάρχουν δύο επιλογές: ή μνημόνιο ή καταστροφή, έκανε μια αποκάλυψη. Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «μέχρι τώρα είχαμε την αίσθηση ότι παραμένατε καρτερικά την αποτυχία της κυβέρνησης». [7imeres]

Και συνέχισε: «Όχι μόνο καρτερικά παραμονεύετε, αλλά μας απειλείτε εκ των προτέρων, ότι θα έρθει η αποτυχία και θα φέρει ανακριτική επιτροπή» και πρόσθεσε ότι σε μια κυβέρνηση που έχει αναλάβει μόλις δύο μήνες, σε μία περίοδο φορτωμένη με τις θυσίες του ελληνικού λαού και με τις δικές σας επιλογές τα χρέη και τα άδεια ταμεία, ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι έχει ετοιμάσει τις ανακριτικές επιτροπές και μετά μιλά και για συναίνεση.

«Αποκαλυφθήκατε κ. Σαμαρά» είπε ο κ. Τσίπρας. «Δεν έχετε υπολογίσει σωστά» πρόσθεσε. Η χώρα έχει κυβέρνηση που διαπραγματεύεται με θάρρος και έχει στόχο να βγάλει τον ελληνικό λαό από τη λάσπη, τόνισε ο κ. Τσίπρας. Η Ελλάδα δεν είναι χώρα υποτελής και υποταγμένη. Είναι χώρα κυρίαρχη, με την οποία δεν μπορούν να παίζουν εταίροι και δανειστές.

Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «ονειρεύεται μία ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης, όπως ακριβώς συνέβη και με τον Γ. Παπανδρέου»

«Αν και δεν είχατε πάει στις Κάννες, ήσασταν από τους πρωταγωνιστές του παρασκηνίου. Πρέπει να μάθουμε πώς και με ποιες διαδικασίες ανατράπηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Να δοθούν εξηγήσεις γιατί η ΤτΕ προχώρησε πριν μπει η χώρα στο Μνημόνιο στην αύξηση χρόνου διακανονισμού των ελληνικών ομολόγων. Η Βουλή πρέπει να εξετάσει τι έγινε με το περίφημο PSI. Πρέπει να συζητήσουμε τα ερωτήματα που προκύπτουν από την αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα μείνετε πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση. Στην Ελλάδα τα πραξικοπήματα τελείωσαν μαζί με το παλάτι», είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά.

Epikairo: Σουρεάλ συνεδρίαση απόψε στη Βουλή για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το μνημόνιο. Από τη μια να ακούς τον Σαμαρά να λέει, 5 χρόνια και αφού διέλυσε τη χώρα πολιτικά και οικονομικά, ότι η κρίση έφερε το μνημόνιο και όχι το μνημόνιο την κρίση. Από την άλλη να ακούς τον Τσίπρα να καταγγέλλει ανοιχτά την ανατροπή Παπανδρέου από Σαμαρά-Βενιζέλο τον Νοέμβριο του 2011, από την άλλη όμως να μην λέει κιχ για τη διακυβέρνηση Καραμανλή (υιοθετώντας τον ψεκασμό περί "φουσκωμένου" ελλείμματος), με το έωλο επιχείρημα της αιτιώδους συνάφειας. Και μέσα σε όλα ο Βενιζέλος να λέει εμμέσως πλην σαφώς ότι η χώρα κρατήθηκε όρθια, επειδή έγινε 3 φορές αντιπρόεδρος.

Ο Σαμαράς, αφού φρόντισε με το αντιμνημόνιο να δημιουργήσει τον Καμμένο, τον Τσίπρα και τον Μιχαλολιάκο, λέει σήμερα το αυτονόητο, μόνο και μόνο για να διασώσει την περίοδο της πρωθυπουργίας του. Από την άλλη ο Τσίπρας μιλά ανοιχτά για την ανατροπή Παπανδρέου, όταν τον Νοέμβριο του 2011 δεν βγήκε να καταγγείλλει το "πραξικόπημα", υπονομεύοντας σαφώς την ιδέα του δημοψηφίσματος. Και έρχονται αμφότεροι τώρα, οι συνδιαχειριστές του κυβερνώντος αντι-μνημονίου και δικαιώνουν τον Παπανδρέου σαν φάρσα. Και λέμε σαν φάρσα, γιατί ο Βενιζέλος εξισώνει την 7μερή στις Βρυξέλλες με το τι έγινε στις Κάννες, ξεχνώντας όχι μόνο το αεροπλάνο της επιστροφής, αλλά ευχόμενος (;) ο Τσίπρας να διδαχθεί από το παράδειγμα των Καννών, αλήθεια, ως τι, επαιρόμενος που ανέτρεψε έναν νόμιμα εκλεγμένο πρωθυπουργό;

Ο Τσίπρας είναι προφανές ότι θέλει να στριμώξει τους Σαμαρά-Βενιζέλο, εξ ου και η αναφορά περί ανατροπής Παπανδρέου, γιατί πολύ απλά αυτό το δίδυμο κουβαλά στις πλάτες του πολλά αμαρτήματα. Επίσης είναι προφανής η συνεννόηση Σαμαρά-Βενιζέλου ως προς το θέμα της ενδεχόμενης αναζήτησης ποινικών ευθυνών για τις επιλογές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ διεξάγεται αυτό το θέατρο του παραλόγου, ο Καραμανλής, μέσω του πολιτικού του μπάτλερ Παυλόπουλου απολαμβάνει το θέαμα, αν και σύμφωνα με τον Βενιζέλο υπέγραψε την πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για διενέργεια μετά το '81.

Ο αριβισμός και ο τυχοδιωκτισμός των κύριων πολιτικών εκφραστών της περιόδου 2010-2015 δεν έχουν προηγούμενο, χρησιμοποιώντας την ιστορία και την αλήθεια καταπώς τους βολεύει..

http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.