Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Νίπτει τα χέρια του ο Σκουρλέτης, αφού προαναγγέλλει χρεοκοπία;

«Αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης, σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit...

Oπως τονίζει «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (...) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε».

Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η κυβέρνηση θα αποκαλύψει ποιο Plan Β διαθέτει και ποιο ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει σε αυτό η Ρωσία εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση.

Epikairo: Πραγματικό αλαλούμ, την ίδια ώρα που: ο Σακελλαρίδης λέει ότι θα πληρωθεί στο ακέραιο η δόση προς το ΔΝΤ (βλ. αναλυτικά εδώ) και ο Βούτσης στο γερμανικό περιοδικό Spiegel λέει ξεκάθαρα ότι δεν θα πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ, εφόσον δεν ληφθεί πρώτα η δόση των 7,2 δις (βλ. αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ), ενώ βέβαια σύμφωνα με τον Peter Spiegel το επόμενο Eurogroup, το οποίο και θα εγκρίνει την πολυπόθητη δόση μετατίθεται για τις 24 Απριλίου (βλ. εδώ). Το ζήτημα που προκύπτει είναι αν Βούτσης και Σκουρλέτης εκφράζουν με τις δηλώσεις τους την κυβέρνηση, η οποία δείχνει να ασχολείται με την εξεταστική για το μνημόνιο, με το φάσμα της στάσης πληρωμών και της ελαφρά την καρδία χρεοκοπίας να κρέμεται πάνω από το κεφάλι της χώρας. Και προκαλεί το γεγονός ότι ο Σκουρλέτης νίπτει τας χείρας του τόσο ανέφελα, περιμένοντας μοιρολατρικά τους άλλους να αποφανθούν για το μέλλον της πατρίδας μας..

http://www.epikairo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.