Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Εθνική προδοσία και casus belli η ρήξη με την Ε.Ε.

Γράφει ο Απόστολος Σκουμπούρης.

Ούτε την ηθική, ούτε τη νομική, ούτε την εκλογική, ούτε –πολύ περισσότερο– την ιστορική νομιμοποίηση έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να ρισκάρει και να ριψοκινδυνέψει κατακτήσεις δεκαετιών για τη χώρα και τη σχέση της με την ευρωπαϊκή κοινότητα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που πρώτευσε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, πρώτευσε με κεντρικά συνθήματα την επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, την ελάφρυνση των οικονομικών βαρών προς τους ασθενέστερους, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

Ασχέτως αν όλες οι προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ με τις οποίες εξασφάλισε την πρωτιά ακυρώθηκαν εκ των πραγμάτων καθώς ήταν κατ’ εξοχήν ανεδαφικές δοξασίες και…κηρύγματα επιθυμιών και όχι ρεαλιστικές προτάσεις, η ουσία είναι ότι πουθενά μέσα σ’ αυτές δεν ήταν η απειλή ή η δέσμευση για ρήξη της σχέσης της χώρας μας με την Ε.Ε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν εκλέχθηκε για μια καλύτερη (κατά το δυνατόν) επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τους εταίρους, την ενδεχόμενη μείωση του χρέους και την ελάφρυνση των προγραμμάτων λιτότητας.
Από εκεί και πέρα, είναι απύθμενο θράσος με στοιχεία προδοσίας και εγκληματικά οργανωμένης συνωμοσίας, η όποια «καλλιέργεια» σκηνικού ρήξης με την Ευρώπη, τους δανειστές, τους εταίρους, και την Ευρωζώνη.

Η σχέση της χώρας με την ευρωπαϊκή κοινότητα είναι μια κατάκτηση δεκαετιών, «χτίστηκε» με πόνο, κόπο και αιματηρές θυσίες, και κανένας κυβερνήτης -μειοψηφίας μάλιστα- δεν έχει κανένα δικαίωμα να ρισκάρει στο ελάχιστο αυτή την κατάκτηση.
Είναι τεράστια προδοσία και στα μούτρα κοροϊδία και εμπαιγμός όλου του λαού, οι αλαζονικές δηλώσεις διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ –και δευτερευόντως των ΑΝΕΛ– ότι «έχουμε νωπή λαϊκή εντολή να ακολουθήσουμε το πρόγραμμά μας», κρύβοντας και υποθάλποντας (πίσω από αυτή την ατάκα) τη ρήξη με τους ευρωπαίους εταίρους!

Κανένας Λαπαβίτσας ή άλλος δεν έχει κανένα δικαίωμα να σπερμολογεί ξεδιάντροπα στα μούτρα του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού για «ρήξη με τους εταίρους αν δε δεχτούν τους όρους μας».

Το λόμπι της δραχμής είναι ισχυρό και λειτουργεί προπαγανδιστικά, πατώντας πάνω στα ένστικτα του ταλαιπωρημένου και μπερδεμένου λαού, εκμεταλλευόμενο και τα πολύ πρόθυμα για…προσαρμογή (χρεοκοπημένα) ΜΜΕ.

Είναι εγκληματική αλαζονεία στα όρια της προδοσίας το να φλερτάρει ξεδιάντροπα η κυβέρνηση με (επίσημους) εχθρούς (βλέπε εμπάργκο για την Ουκρανία) της ευρωπαϊκής κοινότητας όπως είναι η Ρωσία, ακροβατώντας ανάμεσα σε γελοιότητες και παιδικούς εγωισμούς, νομίζοντας ότι έτσι πιέζει την Ε.Ε., σε μια συγκυρία μάλιστα τόσο κρίσιμη.

Φλερτ με τη Ρωσία, μια χώρα όντως υπερδύναμη, αλλά με περίεργες και επικίνδυνες ιδιαιτερότητες για να «αγαπηθεί» περισσότερο από την ευρωπαϊκή κοινότητα, που έχει δώσει στην Ελλάδα πάνω από 500 δισ. ευρώ από το ’85 και μετά, είτε με επιδοτήσεις, είτε με πακέτα, είτε με χαμηλότοκα δάνεια.

Η Ρωσία είναι μια χώρα με πάνω από 140 εκατ. κατοίκους, όμως έχει ΑΕΠ περίπου όσο της Ισπανίας,μεγάλο ιστορικό δολοφονιών αντιφρονούντων δημοσιογράφων και γενικώς…αντιρρησιών, ακραία φτώχια και διαφθορά, καθώς επίσης και δισεκατομμυριούχους ολιγάρχες που τα βρήκαν με την εξουσία.
Μια παγκόσμιας πατέντας διαπλοκή λαμβάνει χώρα στη Ρωσία μεταξύ εξουσίας και ολιγαρχών. Με κύριο χαρακτηριστικό, το σκοτάδι και τη μυστικοπάθεια.

Μόλις 22,57% των ψηφοφόρων ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ!
Για όσους το ξεχνούν ή το αγνοούν, θυμίζουμε ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ψήφισε το 63,62% των ψηφοφόρων και επ’ αυτού του ποσοστού ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το 36,34%!
Δηλαδή το 63,66% του λαού δεν τον ψήφισε.
Τουτέστιν, συνολικά το πραγματικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ την ελληνική επικράτεια φτάνει μόλις στο 22,57%!
Με άλλα λόγια, η εντολή του 63,66% των πολιτών ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι κυβέρνηση!

Λόγω του bonus των 50 εδρών, ο ΣΥΡΙΖΑ από τις 99 έδρες που θα λάμβανε έλαβε τελικώς 149 έδρες και μαζί με τους ΑΝΕΛ δημιούργησε –και καλώς έπραξε– κυβέρνηση.
Συνολικά, το αθροιστικό ποσοστό ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έφτασε στο 41%.

Φυσικά, και οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. παρόμοια (ή και λιγότερη) εκλογική νομιμοποίηση είχαν.
Κανείς δεν το αρνείται αυτό.
Όμως, οι προηγούμενες κυβερνήσεις κινήθηκαν εντός πλαισίου ευρωζώνης, σεβάστηκαν ό,τι έχει χτιστεί επί δεκαετίες.
Δεν ρίσκαραν τη φυγή μας από την Ευρωζώνη, δεν μας προσάρτησαν σε ένα όχημα μιας παρηκμασμένης και ολιγαρχικής περιφερειακής δύναμης όπως η Ρωσία, δεν ακροβάτησαν σε όλες τις διεθνείς σχέσεις προξενώντας την πρωτοφανή απομόνωση της χώρας!

Η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λοιπόν, έχει την απόλυτη νομιμοποίηση να κυβερνήσει, να κάνει διαχείριση και να ψηφίσει νόμους και αποφάσεις, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν έχει εντολή να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.
Κάθε περαιτέρω κίνηση που θα φλερτάρει, έστω και ελάχιστα, προς τον κίνδυνο φυγής ή διωγμού της χώρας από το ευρώ, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως προδοσία και casus belli.

Τόσο απλά, τόσο καθαρά, τόσο ξάστερα.
Και επαναλαμβάνουμε, η ιστορία (αλλά πιο πριν η ίδια η κοινωνία) θα είναι αμείλικτη με όσους συνεχίζουν τον ακτιβισμό επανάστασης και τα παιχνίδια με το διάβολο, στην «πλάτη» της χώρας και του λαού!
http://www.eyedoll.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.