Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Γ. Ραγκούσης: “ O Σαμαράς κατέστρεψε ότι έφτιαξε ο Καραμανλής και έκανε τη ΝΔ άκρο”

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, με αφορμή τις εξελίξεις στη Χρυσή Αυγή και τη θεωρία των δύο άκρων.

Ο κ. Ραγκούσης, ότι “η Χρυσή Αυγή έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης”, καθώς επίσης και ότι “ο σπόρος της Χρυσής Αυγής ποτίστηκε πολιτικά στην Ελλάδα την ώρα που η ΝΔ πέρασε από τα χέρια του Καραμανλή στα χέρια του Σαμαρά”.

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για εθνικιστικά στοιχεία που βρίσκονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, καθώς επίσης και ότι η ΝΔ έκανε την ακροδεξιά στροφή αμέσως μετά την ανάληψη της από το Σαμαρά.

“Όσο ο Καραμανλής είχε στα χέρια του τη ΝΔ δεν είχε φτάσει στο σημείο να υιοθετήσει όλες αυτές τις ρατσιστικές και ακροδεξιές απόψεις που υιοθέτησε μετά, όταν την πήρε στα χέρια του ο Σαμαράς”, υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.

Μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη, ο κ. Ραγκούσης αναφέρθηκε και στην φημολογούμενη κατάργηση της Διάυγειας από την πλευρά της κυβέρνησης και κυρίως του αρμόδιου υπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κ. Ραγκούσης, ο οποίος καθιέρωσε ως υπουργός τη Διαύγεια, ανέφερε ότι “αυτο που επιχείρηθηκε να δομολογηθεί ήταν η εξουδετέρωση της Διαύγειας”. Ουσιαστικά, όπως ανέφερε ο κ. Ραγκούσης, επιχειρήθηκε να πειραχθεί το άρθρο 4 του νόμου 3861 που αφορά τη Διαύγεια. Πρόκειται για το άρθρο το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να εκτελεστεί καμία απόφαση στο Δημόσιο εάν δεν μπει πρώτα στο Διαύγεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.