Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Οι κόκκοι της άμμου..#Kentroaristera

Τρέχουν οι εξελίξεις για τη δημιουργία της νέας κεντροαριστεράς. Σε περίπου δυο εβδομάδες και αφού πρώτα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τη Χρυσή Αυγή, στο ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν τη σύσταση της με ανένταχτα στελέχη από διάφορους χώρους και μέσα από τη ΔΗΜΑΡ και πρώην στελέχη του εκσυγχρονιστικού μπλοκ με σκοπό να απαντήσουν πολιτικά στα φαινόμενα βίας όπως αυτά προκλήθηκαν από τη Χρυσή Αυγή.

Του Βαγγέλη Γιακουμή

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου αναφέρουν πως όλα είναι έτοιμα. Οι συνεννοήσεις, τα πρόσωπα μέχρι και οι ανακοινώσεις που θα εκδοθούν για τη σύσταση της κεντροαριστερής πλατφόρμας που στόχο έχει να ηγηθεί το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας στους κόλπους του εκείνους όλους που είχαν απομακρυνθεί.

Με γοργούς ρυθμούς ταυτόχρονα προχωράει και η συνεργασία του Φώτη Κουβέλη και του Ανδρέα Λοβέρδου. Ήδη προγραμματίζεται κοινή εκδήλωση ενώ σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, οι δυο πρόεδροι, ΔΗΜΑΡ και συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα είχαν συνάντηση μεταξύ τους βγάζοντας κοινή θέση σε ότι αφορά τις κινήσεις τους στη Βουλή. Συμφώνησαν δε, στο θέμα της αναστολής της κρατικής χρηματοδότησης για τη Χρυσή Αυγή, αν έρθει στη κοινοβούλιο να την υπερψηφίσουν.

Επίσης μια ακόμη πρωτοβουλία αναλαμβάνεται εκ μέρους αυτή τη φορά από τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλο. Η Αριστερή Πρωτοβουλία διοργανώνει μεγάλη πολιτική εκδήλωση με στόχο να αποτυπωθούν οι διαφωνίες με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αλλά και να διερευνηθεί η πιθανότητα συνεργασίας με το σχήμα Κουβέλη -Λοβέρδου - ύστερα κιόλας από τη κοινωνική εκδήλωση στην οποία συνέπεσαν Λοβέρδος και Παναγιωτακόπουλος που είχαν την ευκαιρία να τα πούν οι δυο τους σε πολύ καλό κλίμα.

Στη Χαριλάου Τρικούπη παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τα όσα διεξάγονται παρασκηνιακά ή μη, ανάμεσα σε στελέχη και πολιτικούς φορείς και πιστεύουν πως αν η κεντροαριστερά πάρει σάρκα και οστά, τότε θα αποτελέσει σημαντικό ανάχωμα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Ίσως κάποια στιγμή ενοποιηθεί κιόλας αν ο κ. Κουβέλης όπως λένε άρει τις αντιρρήσεις που εκφράζει για το πρόσωπο του κ. Βενιζέλου. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές, έλεγαν ότι δεν έχει σταματήσει η προσπάθεια που καταβάλλεται για κάτι τέτοιο. [paraskhnio.gr]

Epikairo: Καλό σημάδι που δεν ακούγεται πουθενά το όνομα Παπανδρέου. Γιατί όταν μιλήσει η κεντροαριστερά του 44% θα πάνε περίπατο η κεντροαριστερά της λογικής του 4%...
- See more at: http://www.epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.