Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΚΡΙΣΗ…. ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ χωρίς να αντιλαμβάνεται τα πραγματικά πολιτικά αίτια.

Τι κέρδισε φέρ' ειπείν ο Ελληνικός λαός με τις διπλές εκλογές του 12 εκτός από το να φέρει στη κεντρική πολιτική σκηνή την Χρυσή Αυγή, την έξαρση του εθνικισμού και τον αντιευρωπαισμό;
Μήπως για βρισκόμαστε τώρα σε δουλειά για να καταπολέμησης του τέρατος που το ίδιο το πολιτικό σύστημα εκκόλαψε;
Μήπως για το αναμενόμενο πρωτογενές πλεόνασμα υπερδιπλασιάζοντας την ανεργία και με «στέγνωμα» της αγοράς.
Και γιατί αυτό το «επίτευγμα» δεν θα μπορούσε να το φέρει και η Κυβέρνηση Παπαδήμου με τον ίδιο πρωτεργάτη της τότε και της τωρινής Κυβέρνησης αντιπρόεδρο Ευάγγελο Βενιζέλο.
Αλήθεια …που είναι η σκληρή διαπραγμάτευση που θα έβαζε πάτο στο βαρέλι και θα έφερνε την ανάπτυξη..

Α ναι ξέχασα μας έσωσαν όλοι αυτοί από το δημοψήφισμα την κακιά σκέψη και πρακτική της συμμετοχικής δημοκρατίας, κέρδισαν την μάχη ώστε να μη αποφασίζει ποτέ ο λαός μόνος του για αυτό που θέλει, αλλά να χρειάζεται πάντοτε και ένα κηδεμόνα ΈΝΑ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΉ. Το κόμμα τα μίντια τους ολιγάρχες.
Να όμως που και με τους κηδεμόνες πάμε από το κακό στο χειρότερο και η μόνη ελπίδα για ανάκαμψη είναι η μετανάστευση των Νέων, όπως την δεκαετία του 50 και του 60 θα μας φέρουν ίσως ύστερα από κάποια χρόνια μεταναστευτικό συνάλλαγμα, μέχρι κάποτε να αφυπνιστεί πάλι ο Ελληνικός λαός. Έτσι ας μην περιμένουμε από αυτούς που μας κυβερνούν να εξετάσουν τις λίστες στις ξένες τράπεζες ούτε με το πόθεν εσχες σε βάθος με τα κλεμμένα από το κράτος να ελέγξουν.
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ Μας ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ;

Ας μην περιμένουμε πολλά.
Σε συνθήκες οικονομικής βαρβαρότητας όταν υπάρχει η λατρεία της βίας και αντίστροφα η ανάγκη για βίαιη καταστολή της από το κράτος, ποιος μπορεί να μιλήσει για έλλειμμα δημοκρατίας και να δοθεί η δέουσα προσοχή.
Μόνον οι πολίτες που πιστεύουν στην Αυτό-οργάνωση και τη συμμετοχική Δημοκρατία
Μπορούν να θέσουν τέτοια ερωτήματα και να δώσουν τις ανάλογες απαντήσεις.

Β.ΤΑΚΤΙΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.