Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη



Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο προγραμματισμός των δράσεων και της επόμενης συνάντησης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας.

Σήμερα, στις 25 Οκτωβρίου 2013, η αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά, προήδρευσε στη συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη. Στόχος της συνεδρίασης ήταν ο προγραμματισμός των δράσεων και της επόμενης συνάντησης της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας που αποτελείται από μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης.
Επίκεντρο της συζήτησης ήταν το νέο πακέτο εκδημοκρατισμού της Τουρκίας που παρουσίασε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η συζήτηση διεξήχθη υπό το φως της Έκθεσης Προόδου για την Τουρκία που παρουσίασε πρόσφατα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την οποία υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Μαριλένα Κοππά δήλωσε:
«Συμφωνήσαμε κεντρικό θέμα στην επόμενη συνάντηση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας, που θα λάβει χώρα στην Άγκυρα στις αρχές Δεκεμβρίου, να είναι τα θέματα δημοκρατίας και ελευθεριών στην Τουρκία. Δυστυχώς, η τουρκική πλευρά δείχνει ακόμα να αγνοεί τα αίτια που οδήγησαν στην εξέγερση του Γκεζί παρκ πριν από μερικούς μήνες. Το νέο πακέτο μέτρων εκδημοκρατισμού που παρουσίασε ο Τούρκος Πρωθυπουργός δεν καλύπτει τα βασικά αιτήματα για περισσότερη δημοκρατία, σεβασμό θρησκευτικών ελευθεριών και σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.