Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ :ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ BLOOMBERG

Για τον τρόπο που αντιμετώπισε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στο τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg δίνοντας παράλληλα συμβουλές για το πώς θα αποφύγουν οι ΗΠΑ τη χρεοκοπία...

«Εκανα ό,τι μπορούσα να αποφύγω την χρεοκοπία. Και αποφύγαμε την χρεοκοπία. Ετσι είναι απίστευτο ότι κανείς δεν πίστευε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι θα βρισκόμασταν κοντά σε μία αμερικανική χρεοκοπία. Και είναι τρομερό ότι συμβαίνει. Είναι προφανές ότι παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι και ατυχήματα μπορούν να συμβούν» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα, η αμερικανική κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει πραγματικό οικονομικό πρόβλημα, αλλά πολιτικό που θέτει υπό αμφισβήτηση την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το ποια είναι η λύση που προτείνει απάντησε πως «το σημαντικότερο είναι να ακουστεί η φωνή των πολιτών. Νομίζω ότι αν δώσουμε φωνή στους πολίτες των ΗΠΑ μέσω ενός δημοψηφίσματος, όπως προσπαθήσαμε να κάνουμε κι εμείς στην Ελλάδα, μπορεί κανείς να βρει περισσότερη λογική» είπε.

Επίσης ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας για το ελληνικό πρόβλημα, όταν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, σχολίασε ότι η κυβέρνησή του είχε να αντιμετωπίσει τρία ελλείμματα και πως το χειρότερο ήταν το έλλειμμα αξιοπιστίας.
«Και αυτό μπορεί να συμβεί στις ΗΠΑ εξαιτίας της πολιτικής» είπε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι μια μειοψηφία των Ρεπουμπλικανών «κρατάει όμηρο» τις ΗΠΑ «εκβιάζοντας με μια πυρηνική βόμβα σε όρους πολιτικής» .
Ακόμη ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία για την Ελλάδα και χαρακτήρισε «θετικό βήμα» τα πρόσφατα μέτρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, καθώς προσφέρουν περισσότερο χρόνο στις χώρες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Τέλος ο κ. Παπανδρέου υπεραμύνθηκε πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.