Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη για «φακελάκι» συνδικαλιστής του «Σωτηρία»

Για φακελάκι συνελήφθη σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Σωτηρία», λίγη ώρα αφότου έφυγε από το σπίτι της προέδρου του νοσοκομείου Μ. Καρρά. Η πρόεδρος του «Σωτηρία», του έδωσε 50 χιλιάδες ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

 Προηγουμένως είχε ζητήσει τη συνεργασία του υπ. Υγείας και του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, οι εργαζόμενοι του «Σωτηρία», αντιδρούσαν εδώ και μήνες στη σύμβαση του νοσοκομείου με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την δημιουργία Κέντρου Ελέγχου Βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων φαρμάκων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αξίωσε ένα μέρος από τα 4 εκατ. του προγράμματος ΕΣΠΑ που είχε δοθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να συνάψει την σύμβαση με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

 Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Αδωνις Γεωργιάδης τόνισε «θα είμαστε αμείλικτοι σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ σημείωσε ότι κάποιοι από αυτούς που φωνάζουν- υπονοώντας τους συνδικαλιστές- «δεν έχουν πάντα δίκιο». Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για την προέλευση του συνδικαλιστή-τον πολιτικό χώρο από όπου προέρχεται- είπε ότι εξ' όσων γνωρίζει παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ αλλά τελευταία «είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα». Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.