Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Spiegel: Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την παράδοση της οικογενειοκρατίας

"Οικογενειοκρατία στην Ελλάδα: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καλύτερος", είναι ο τίτλος άρθρου του Spiegel OnLine, το οποίο αναφέρεται επικριτικά σε μία σειρά από διορισμούς σε υψηλές κυβερνητικές και διοικητικές θέσεις συγγενών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

"Θα εμπιστευθούμε τη μοίρα του λαού μας στους πιο ικανούς και πιο έντιμους", είχε δηλώσει προεκλογικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνει το δημοσίευμα, προσθέτοντας ότι τρεις μήνες μετά δημοσιευόταν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο διορισμός του εξαδέλφου του πρωθυπουργού, Γιώργου Τσίπρα, ως Γενικού Γραμματέα για Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Ναυτιλίας στην κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο διορισμός αυτός αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου, σημειώνει το Spiegel. Ο κ. Βαρβιτσιώτης, προσθέτει το δημοσίευμα, κατέθεσε στη Βουλή μία μακρά λίστα με πρόσωπα - μεταξύ των οποίων σύζυγοι, αδέλφια, παιδιά και παλαιά στελέχη - που κατέλαβαν υψηλόβαθμες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό.
Το Spiegel αναφέρει ορισμένα παραδείγματα διορισμών από τη λίστα Βαρβιτσιώτη:

- Ο Νίκος Κουντουράς διορίσθηκε πολιτικός σύμβουλος της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία είναι αδελφή του. Ωστόσο, σημειώνει το Spiegel, η Κουντουρά μπορεί να υποστηρίξει ότι ο αδελφός της ήταν μάνατζερ της, όταν η ίδια εργαζόταν στο παρελθόν ως μοντέλο.

- Διευθυντής του γραφείου του υπουργού Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη είναι ο παναγιώτης Δούρος, αδελφός της Ρένας Δούρου που είναι Περιφερειάρχης Αττικής. Η Δούρου, σημειώνει το δημοσίευμα, δικαιολόγησε τον διορισμό του αδελφού της ότι βασίσθηκε στα επαγγελματικά προσόντα και τις εξειδικευμένες σπουδές του και όχι στο επίθετό του.

- Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Διοίκησης Γιώργος Κατρούγκαλος διόρισε την Ιφιγένεια Καμτσίδου, που είναι σύντροφος του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, στη θέση της Προέδρου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης.

- Οι αδελφοί Ευάγγελος και Γιώργος Καλπαδάκης, που είναι ανήψια του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, έλαβαν θέσεις ως επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα και Διευθυντής του Γραφείου του Αντιπροέδρου Γιάννη Δραγασάκη.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος διόρισε ως σύμβουλό του την κόρη της εκπροσώπου τύπου του κόμματός του, Μαρίας Χρυσοβελώνη.



Πηγή: Der Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.