Σάββατο, 30 Μαΐου 2015

“Έφτυσαν” τη Βουλή οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ

Καμία από τις δέκα επίκαιρες ερωτήσεις που επρόκειτο να συζητηθούν το πρωί στη Βουλή, δεν απαντήθηκε.

Οι ΣΥΡΙΖΑίοι υπουργοί, σ’ ένα ρεσιτάλ απαξίωσης των θεσμών, επέλεξαν να… φτύσουν κατάμουτρα τον κοινοβουλευτικό έλεγχο είτε λόγω άλλων υποχρεώσεων, είτε γιατί «την κοπάνησαν» για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος!


Από τις δέκα επίκαιρες ερωτήσεις οι εννέα αφορούσαν το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του Παναγιώτη Λαφαζάνη και μια απευθυνόταν στον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης γνωστοποίησε ότι όλες οι ερωτησεις ακυρώθηκαν λόγω κωλύματος Υπουργών, με τον κ. Λαφαζανηςνα επικαλείται ως δικαιολογία προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό( Ρωσια), -λες και δεν έχει καμιά δεκαριά άτομα ακόμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου του που θα μπορούσαν ν’ απαντήσουν-τον αναπληρωτή Υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου συνάντηση με ομόλογό του της Παλαιστίνης, τον αναπληρωτή Υπουργό Γιάννη Τσιρώνη επίσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά βεβαρημένο πρόγραμμα λόγω της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς.

Ο κ. Κακλαμάνης δεν έδειξε πάντως να πείθεται από τις δικαιολογίες των Υπουργών σχολιάζοντας με νόημα: «Επειδή γνωρίζω ότι παρακολουθεί η Πρόεδρος της Βουλής θέλω να πω ότι τα προγραμματισμένα ταξίδια, είναι γνωστά στο Υπουργείο εδώ και καιρό. Δεν προγραμματίζονται 1-2 ημέρες πριν από τη συζήτηση των επικαίρων ερωτήσεων».

Αναλυτικά ο κατάλογος των ερωτήσεων οι οποίες δεν συζητήθηκαν:

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ

Της Παρασκευής 29 Μαΐου 2015 ώρα 10.00
΄
Α. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Πρώτου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)
1.- Η με αριθμό 238/19-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Καστοριάς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ.Ευάγγελου Διαμαντόπουλου προς τον Υπουργό αΠαραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τη διατάραξη της οικολογικής ισορροπίας της Λίμνης Ορεστιάδας (Καστοριά) από την ύπαρξη και αναπαραγωγή των γουνοφόρων ζώων μινκ.

2.- Η με αριθμό 227/18-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλουπρος τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την επέκταση του δικτύου χαλαζικής προστασίας με εναέρια μέσα στις αγροτικές περιοχές του Νομού Καβάλας.

3.- Η με αριθμό 231/18-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Πειραιά του Ποταμιού κ. Νικολάου Ορφανού προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την αποκατάσταση της αδικίας για τους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης.

4.- Η με αριθμό 243/19-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ.Νικολάου Μωραϊτη προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τη λήψη μέτρων για τον καταρροϊκό πυρετό στο ζωικό κεφάλαιο της Χώρας.

Β. ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Δεύτερου Κύκλου (Άρθρο 130 παρ. 2 και 3 Καν. Βουλής)
1.- Η με αριθμό 228/18-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας κ. Γεωργίου Γεωργαντά προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την καθυστέρηση της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΚΕ.Σ.Π.Α.) για την έγκριση περιβαλλοντικών όρων ορισμένων έργων και δραστηριοτήτων.

2.- Η με αριθμό 244/19-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Β΄ Πειραιά του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κυρίαςΔιαμάντως Μανωλάκου προς τους Υπουργούς Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας καιΟικονομικών, σχετικά με την μισθοδοσία των μόνιμων υπαλλήλων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

3.- Η με αριθμό 206/12-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Δράμας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Χρήστου Καραγιαννίδη προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με την καθυστέρηση των πληρωμών προς τους συνεταιρισμούς των Υλοτόμων του Κάτω Νευροκοπίου του Νομού Δράμας από το Πράσινο Ταμείο.

4.- Η με αριθμό 178/4-5-2015 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Αχαΐας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Νικολάου Νικολόπουλου προς τον Υπουργό Επικρατείας, σχετικά με την προσφυγή στη δικαιοσύνη των τηλεοπτικών σταθμών για τις αποφάσεις του Υπουργού Επικρατείας με βάση τις οποίες τους επιβλήθηκαν αναδρομικά τέλη χρήσης συχνοτήτων.
ΑΝΑΦΟΡΕΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (Άρθρο 130 παρ. 5 Καν. Βουλής)

1.-Η με αριθμό 1402/1-4-2015 Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Γεωργίου Δημαρά προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τα μέτρα προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων και την καθυστέρηση στην Ανάρτηση Δασικών Χαρτών.
2.- Η με αριθμό 546/6-3-2015 Ερώτηση του Βουλευτή Β΄ Αθηνών του Ποταμιού κ. Γεωργίου Αμυρά προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σχετικά με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση σε θέματα περιβάλλοντος και ενέργειας

http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.