Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση , σχετικά με την προσπάθεια κατάργησης της «ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ»

Εκπρόσωπος Τύπου

Αθήνα 6 Μαΐου 2015


Νέα ανακοίνωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργου Πεταλωτή, σχετικά με την προσπάθεια κατάργησης της «ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ»:

Η επικείμενη σημερινή υπερψήφιση της τροπολογίας για τον περιορισμό της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ και της διαφάνειας στο Δημόσιο από την Κυβέρνηση είναι ένα ακόμα χτύπημα στην αξιοπιστία της χώρας.

Το Πρόγραμμα Δι@ύγεια απο το 2010 είναι το μοναδικό εργαλείο διαφάνειας που αναφέρεται στον οργανισμό Transparency International για την Ελλάδα, ενώ πέρσι βραβεύτηκε στο WITSA CLOBAL ICT Excellence Awards 2014” στην κατηγορία “Public Sector ICT Excellence Award”.

Οι δικαιολογίες του κ. Κατρούγκαλου στη Βουλή για την τροπολογία που του απέστειλε ο κ. Βαρουφάκης αποτελούν φθηνές και απαράδεκτες προφάσεις. Μετά τα πέντε χρόνια λειτουργίας του προγράμματος βρέθηκε ένα κομμάτι του Δημοσίου που δεν έκανε εμπρόθεσμη ανάρτηση και για αυτό ακυρώνουν αυτού του τύπου τις εμπρόθεσμες αναρτήσεις για το σύνολο του δημοσίου στο διηνεκές; Αυτή είναι αιτιολογία; Αυτός είναι ο σεβασμός της Κυβέρνησης στους θεσμούς, τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα;

Τα κίνητρα είναι προφανή και δεν είναι άλλα από τη διευκόλυνση μικροσυμφερόντων αρχικά, μέχρι να προχωρήσει το ξήλωμα μέσω της απαξίωσης και τελικά της κατάργησης για να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι αντιτάχθηκαν εξαρχής για τους γνωστούς λόγους. Έτσι καταστράφηκε το ΑΣΕΠ, με τέτοιες δικαιολογίες καταργήθηκε το opengov και ήδη ο Υπουργός Εσωτερικών έχει προαναγγέλλει και το ξήλωμα του «Καλλικράτη».

Οι φθηνές δικαιολογίες δεν μπορούν να αποκρύψουν την επαναφορά στο Κράτος λάφυρο και εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Μπορεί η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκατό μέρες τώρα να μην έχει παρουσιάσει ούτε μία μεταρρύθμιση, αποδεικνύεται όμως ότι στο ξήλωμα των πραγματικών, δημοκρατικών και καινοτόμων μεγάλων αλλαγών διεκδικεί τα πρωτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.